ANKLAGET: Dominique Strauss-Kahn er anklaget for seksuelle overgrep av Nafissatou Diallo. Foto: AP/NTB scanpix

Trolig forlik mellom Strauss-Kahn og stuepiken

Dominique Strauss-Kahn inngår trolig forlik med stuepiken som anklaget den tidligere sjefen for det internasjonale pengefondet IMF for seksuelle overgrep. Hans karriere er nok likevel ødelagt for godt.

Artikkelen er over syv år gammel

Strauss-Kahns advokater skulle mandag møte Nafissatou Diallo, som anklager ham for å ha forgrepet seg på henne, ved delstaten New Yorks Høyesterett. Dommer Douglas McKeon sa på forhånd at han ventet et kort rettsmøte.

Forlik i vente

- Rettsmøtet vil neppe vare mer enn en halv time, sa Mckeon til nyhetsbyrået AFP. Det var ikke ventet at Strauss-Kahn selv ville være til stede i retten, men hans advokater hadde på forhånd varslet at et forlik var i vente.

Det er ikke offentliggjort noen detaljer om et eventuelt slikt forlik. Strauss-Kahns advokater har avvist spekulasjoner om en erstatning på seks millioner dollar - vel 34 millioner kroner - som «vilt unøyaktige».

Tatt på fly

Skandalen rundt Strauss-Kahn begynte da han 14. mai 2011 ble pågrepet om bord i et fly på en flyplass ved New York. Kort tid før hadde han flyktet fra hoteller der Nafissatou Diallo arbeidet som stuepike, og der han angivelig forgrep seg på henne.

I august samme år frafalt påtalemyndigheten den strafferettslige siktelsen mot Strauss-Kahn, under henvisning til at Diallo ikke var pålitelig. Men hun gikk til sivilt søksmål mot ham, og Strauss-Kahn ble også anklaget for seksuelle overtramp i hjemlandet Frankrike.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder