FORTVILER: En gråtende Amanda Knox (26) snakket fredag ut om drapsdommen på ABC «Good Morning America». Foto: AP

Her bryter Amanda Knox sammen på TV

En gråtende Amanda Knox (26) sverget på at hun aldri vil gi opp kampen om å bli frikjent for drapet hennes britiske venninne.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Torsdag fant en italiensk domstol amerikanske Amanda Knox skyldig i drap på britiske Meredith Kercher (21) i 2007.

Fredag snakket Knox ut om dommen på ABC «Good Morning America».
Gråtkvalt fortalte hun om øyeblikket da hun ble kjent med den knusende dommen.

- Min første reaksjon var «nei!». Dette er feil, og jeg vil gjøre alt som står i min makt for å bevise det, sa Knox ifølge Sky News.

Knox ble dømt til 28 år og seks måneder i fengsel av den italienske domstolen. På spørsmål om hun er forberedt på en eventuell utlevering, svarte Knox «nei».

Skuffet

Hun sa videre at hun er svært skuffet over det italienske rettsapparatet. 26-åringens advokat har varslet at det vil komme en anke.

- Jeg hadde forventet mer fra det italienske rettssapparatet. De har funnet meg uskyldig tidligere - hvordan kan de si at dette er bevist utover rimelig tvil? spør Knox.

Knox ble i 2009 dømt for drapet på sin britiske venninne, men ble i 2011 satt fri av Høyesterett i Italia.

Domstolen i Firenze kom frem torsdag til at den opprinnelige drapsdommen fra 2009 er gyldig. I tillegg skjerpet de straffen mot den amerikanske 26-åringen.

Ønsker ikke kontakt

Under intervjuet hos ABC fortalte Knox at hun har sendt et brev til Kerchers familie.

- Jeg vil at de skal vite at jeg forstår at dette er utrolig vanskelig for dem. De har også vært med på denne saken, som aldri får en slutt.

Men Meredith Kerchers familie kommer ikke til å lese brevet, ifølge Kerchers søster.

- Jeg har hørt at det skal finnes et brev. Jeg har ikke sett det... For øyeblikket har jeg ikke behov for å lese det, sa Stephanie Kercher på en pressekonferanse fredag.

Hun sa videre at familien er smertelig klar over at det er mulig at de aldri får vite sannheten om hva som skjedde med søsteren, skriver AFP. Samtidig ba broren amerikanske myndigheter imøtegå et fremtidig krav om utlevering av Amanda Knox.

Anholdt av politiet

Også Knox' italienske eks-kjæreste, Raffaele Sollecito (29), er funnet skyldig i drap. Han ble dømt til fengsel i 25 år.

Fredag formiddag ble han anholdt av politiet nær grensen til både Østerrike og Slovenia.

Sollecito var i retten torsdag, men møtte ikke opp da dommen skulle avsis, og ble ilagt reiseforbud. Fredag ble han tatt med til politistasjonen i Udine hvor passet hans ble påstemplet en melding om reiseforbudet. Han fikk senere lov til å gå.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder