«ALLE GJØR FEIL»: Anthony Scaramucci er en av president Donald Trumps rådgivere som ble koblet til det russiske investeringsfondet av CNN.

«ALLE GJØR FEIL»: Anthony Scaramucci er en av president Donald Trumps rådgivere som ble koblet til det russiske investeringsfondet av CNN. Foto: Fabrice Coffrini AFP

Tre CNN-journalister går av etter omstridt artikkel

CNN trakk en artikkel om angivelige koblinger mellom et russisk investeringsfond og personer rundt president Donald Trump. Nå forsvinner journalistene som sto bak.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Den aktuelle artikkelen ble trukket fra CNNs nettsider fredag.

– Etter at en artikkel som ble publisert på CNN.com ble trukket tilbake, har CNN akseptert oppsigelsene til de ansatte som sto bak publiseringen av artikkelen, skriver CNN på sine egne nettsider.

I artikkelen ble det, ifølge én anonym kilde, hevdet at Det amerikanske senatet undersøkte påståtte koblinger mellom en av president Donald Trumps rådgivere og et russisk investeringsfond.

Trump etter at Høyesterett behandlet innreiseforbudet: «Klar seier»

«Classy move»

Under et møte i nyhetsgiganten mandag ble innholdet og påstandene i artikkelen gjennomgått i detalj.

Konklusjonen skal ha vært at innholdet i artikkelen ikke nødvendigvis var feil, men at «artikkelen ikke var solid nok til å publiseres som den var».

Trump-rådgiveren Anthony Scaramucci, som ble knyttet til det russiske investeringsfondet, uttalte allerede torsdag at han ikke hadde gjort noe galt. Dagen etter ble altså artikkelen trukket fra CNNs nettsider.

VGs Trump-guide: Følg Trumps USA dag for dag

Punkt for punkt: Dette lovet Trump i sin innvandringspolitikk

Rutinerte gravejournalister

Journalistene som nå går fra CNN er erfarne og etablerte:

Thomas Frank har tidligere jobbet i USA Today og Newsday, og vært nominert til Pulitzerprisen.

Eric Licthblau, som nylig kom fra New York Times til CNN, har vunnet Pulitzerprisen.

Lex Haris var lederen for en nyetablert gruppe i CNN som skulle drive med undersøkende journalistikk. Tidligere var han sjefen for finanssatsingen til det amerikanske mediekonsernet.

– På fredag trakk CNN en artikkel som var publisert av gruppen min. Som lederen for gruppen, har jeg valgt å gå av. Jeg har vært i CNN siden 2001, og er sikker på én ting: Dette er en nyhetsorganisasjon som setter nøyaktighet og rettferdighet høyt. Jeg forsvinner, men vil alltid bære med meg de prinsippene, sier Haris i en uttalelse.

Trump har flere ganger vært svært misfornøyd med CNN:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder