HOLDER VAKT: Politibetjenter sperret veien etter angrepet på politiets hovedkvarter i Surabaya. Foto: Achmad Ibrahim / TT NYHETSBYRÅN

Politiet: Ti skadet i angrep i Surabaya

Fire politibetjenter og seks sivile er skadet i et angrep ved politiets hovedkvarter i byen Surabaya i Indonesia, opplyser politiet til AP.

uvakt@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Politiet i byen opplyste først at et bombeangrep med en bil hadde skjedd klokken 8.50 lokal tid, og at minst én politibetjent skulle være skadd.

– Vi kan bekrefte at det er skader blant våre ansatte, men det er alt vi kan si nå, sa talsperson Frans Barung Mangera.

les også

Tre kirkeangrep i Indonesia: Minst ni drept

Ifølge AP ble angrepet utført av medlemmer fra en og samme familie. Et barn skal ha overlevd.

Ifølge AFP opplyser myndighetene i landet at det er to personer på en motorsykkel som har angrepet politiets hovedkvarter.

Mangera forteller til den kinesiske rikskringkasteren CCTV at en mann og en kvinne på en motorsykkel stoppet ved en sikkerhetssjekk, og at det var der eksplosjonen fant sted.

les også

Syv drept i Jakarta-angrep – fem av dem gjerningsmenn

Angrepet kommer dagen etter at seks selvmordsbombere angrep tre kirker i byen. Åtte personer ble drept i angrepet, i tillegg til de seks gjerningspersonene, som skal tilhører samme familie.

Indonesiske myndigheter hevder at det er Jamaah Ansharut Daulah (JAD), et lokalt nettverk av militante islamister som har sverget troskap til IS, som står bak angrepet på kirkene.

– De planla et angrep mot politiet 11. mai, men fordi politiet var forberedt, fant de andre mål, sa talsperson Wawan Purwanto i landets statlige etterretningsorgan søndag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder