MØTER MOTSTAND: Den saudiarabiske prinsen Mohammed bin Salman er ikke lenger ønsket som konge i landet, opplyser kilder til nyhetsbyrået Reuters. Bildet er tatt i forbindelse med et møte i FN i mars. Foto: REUTERS/Amir Levy/File Photo

Reuters: Saudi-prins uønsket som konge etter Khashoggi-drapet

Sterke krefter i den saudiarabiske kongefamilien vil forhindre at kronprinsen tar over som konge, hevder anonyme kilder overfor Reuters.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Årsaken er den pågående etterforskningen etter drapet på den regimekritiske journalisten Jamal Khashoggi, ifølge nyhetsbyrået.

Forrige uke opplyste CIA at mye tydet på at kronprins Mohammed bin Salman, ofte omtalt som MbS, var direkte involvert i henrettelsen av den saudiarabiske journalisten i Istanbul 2. oktober.

Saudi-Arabia har tidligere innrømmet at drapet fant sted. Tyrkiske etterforskere mener at Khashoggi for ble kvalt til døde, partert og deretter løst opp i syre.

LES OGSÅ: Her «begraves» Khashoggi uten kiste: – Det er tøft for forloveden

DREPT: Den regimekritiske saudiarabiske journalisten ble drept på Saudi-Arabias konsulat i Istanbul 2. oktober. Foto: Virginia Mayo / TT NYHETSBYRÅN

Kronprinsen er neste i rekken til å ta over etter faren, kong Salman (82).

Kommentar: Sannheten om Khashoggi-saken

Ifølge tre anonyme kilder er det nå flere sentrale personer i den saudiarabiske kongefamilien som ønsker endring i rekken av tronarvinger. Det er imidlertid lite sannsynlig at Salman vil forhindre at MbS, som ifølge Reuters er favorittsønnen, blir landets neste konge.

Når kongen dør eller abdiserer, vurderer flere av familiemedlemmene å gi troneretten til kongens bror, prins Ahmed bin Abdulaziz (76), hevder en anonym kilde fra Saudi-Arabia. 76-åringen skal ha vært blant dem som stemte mot at MsB ble kronprins i 2017, ifølge nyhetsbyrået.

Al Jazeera: «Jeg blir kvalt» skal ha vært Khashoggis siste ord

Reuters har vært i kontakt med saudiarabiske myndigheter, som foreløpig ikke har kommentert saken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder