POPULÆRT: Med sine 8848 meter over havet, er Mount Everest verdens høyeste fjell. Foto: AFP

Nepal forbyr klatrere å bestige Mount Everest alene

Nepal har sett seg lei på farefulle klatreekspedisjoner på Mount Everest og andre fjell, og innfører nå forbud mot å klatre alene til topps uten ledsager.

  • NTB

Artikkelen er over to år gammel

De nye forskriftene trer i kraft i 2018, melder BBC , og de forbyr også blinde klatrere og klatrere som har amputert begge bein å bestige toppen av verdens høyeste fjell.

En nepalsk embetsmann sier til BBC at forskriftene er skjerpet for å øke sikkerheten og redusere antall ulykker. Alle utenlandske klatrere som vil til topps, må fra årsskiftet ha med seg en nepalsk ledsager.

Les også: Norske Vibeke (43) reddet liv på Mount Everest – så klatret hun verdens høyeste fjell

Antall klatrere som forsøker å bestige toppen av Mount Everest, har økt jevnt og trutt de siste årene. Men stadig flere klatrere betyr også flere ulykker. Så langt i år har seks klatrere omkommet, deriblant 85 år gamle Min Bahadur Sherchan, som døde mens han forsøkte å bli verdens eldste til å nå toppen av fjellet.

Også den erfarne og kjente klatreren Ueli Steck fra Sveist mistet livet da han gjennomførte en soloekspedisjon til toppen av et annet nepalsk fjell i Himalaya.

Les også: Verdenskjent klatrer funnet i isbre etter 16 år

Fikk du med deg: Google-sjef omkom på Mount Everest

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder