Bygger verdens lengste zipline

De forente arabiske emirater er kjent for å tøye strikken på jakt etter internasjonal oppmerksomhet. Nå skal de friste turister med en nesten tre kilometer lang flygetur.

De forente arabiske emirater blir nok en gang skrevet inn i Guinness rekordbok. Denne gang etter åpningen av verdens lengste Zipline. Linjen strekker seg over 2830 meter, og de vågale som begir seg ut på ferden kan komme opp i en hastighet på 240 km/t, skriver AP.

Ziplinen ble godkjent som verdens lengste etter at Guinness rekordbok sertifiserte prosjektet torsdag. Den tidligere verdensrekorden tilhørte Puerto Rico som hadde en zipline på 2200 meter.

Ziplinen ligger i regionen Ras al-Khaimah helt nord i landet. Banen starter på toppen av emiratenes høyeste fjell, Jebel Jais, og strekker seg mot bunnen av fjellet, ifølge AP.

De forente arabiske emirater er kjent for å sprenge grenser. De har blant annet har bygd verdens høyeste bygning, en innendørs skibakke og flere gigantiske kjøpesentre. Denne konstruksjonen føyer seg inn blant prestisjeprosjektene med mål om å trekke turister til landet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder