TO DREPT: Motivet bak torsdagens knivangrep utenfor Paris er foreløpig ukjent. Foto: Reuters

To drept i knivangrep utenfor Paris

De to som ble knivdrept ved Paris torsdag, var gjerningsmannens mor og søster.

Det sier Frankrikes innenriksminister Gérard Collomb på en pressekonferanse i nærheten av åstedet i forstaden Trappes sørvest for Paris. Han fremholdt også at gjerningsmannen hadde «store psykiske problemer».

Politiet har opplyst at en tredje person ble alvorlig såret i angrepet. Vedkommende var en tilfeldig forbipasserende kvinne.

Politiet har foreløpig ikke sagt noe om motivet bak knivstikkingen.

Selv om mannen tidligere har uttrykt støtte til terrorisme og derfor var ført opp på sikkerhetstjenestenes liste, mener franske myndigheter at angrepet var knyttet til hans psykiatriske problemer.

STENGT AV: Fransk politi i gaten hvor knivangrepet fant sted. Foto: Reuters

Roser politiet

Innenriksminister Gérard Collomb skriver på Twitter at tankene hans går til ofrene og deres kjære. Han roser også politiets innsats.

– De er allerede i gang med å etterforske omstendighetene i denne tragedien.

Forstaden Trappes har 30.000 innbyggere og ligger i nærheten av Versailles. Mange av innbyggerne er fattige, og rundt 50 er mistenkt for å ha dratt til Syria og Irak for å kjempe for IS, skriver NTB.

Knivangrep i mai

I mai gikk en mann til angrep på tilfeldig forbipasserende i sentrum av Paris. Han knivdrepte en 29 år gammel mann og såret fire personer, før han selv ble skutt og drept av politiet.

Mannen hadde ikke kriminelt rulleblad, men var oppført på den såkalte S-listen over personer som er mistenkt for å være radikaliserte, og som derfor anses å utgjøre en sikkerhetsrisiko, ifølge AFP.

Dette var andre gang på to måneder at en person som sto på S-lista, lyktes i å gjennomføre et terrorangrep.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder