Faren til australske Agim Kruezi, Milazim Kruezi, utenfor rettslokalet i Brisbane der sønnen tirsdag ble dømt til 17 år og fire måneders fengsel for å ha planlagt en terroraksjon. Foto: AAP Image / AP / NTB scanpix

25-åring dømt til 17 års fengsel for terrorplaner i Australia

En domstol i Brisbane har dømt en 25 år gammel australsk IS-tilhenger til 17 års fengsel, etter å ha funnet ham skyldig i å ha planlagt en selvmordsaksjon.

  • NTB
Publisert:

les også

Fire utenlandske syklister drept i Tadsjikistan - IS hevder å stå bak

Agim Kruezi ble stanset på flyplassen i Brisbane i mars 2014, på vei til Syria der han ifølge australsk påtalemyndighet ville slutte seg til opprørerne i al-Qaidas forlengede arm Nusrafronten.

Rasende over å bli hindret og fratatt passet, kjøpte han en 10-literskanne med bensin, flasker og korker, og ville ifølge dommen lage brannbomber.

– Han planla å drepe vilkårlige, uskyldige mennesker på et offentlig sted, for til slutt å dø som martyr i angrepet, sa aktor Lincoln Crowley i retten.

les også

Bushra Ishaq: – Jeg blir objektvisert som et farlig symbol

Pluss content

Da politiet gjennomsøkte Kruezis leilighet i Logan sør for Brisbane, fant de også et halvautomatisk gevær, macheter, finlandshetter, ekstremistisk litteratur og et IS-flagg hengende på veggen i soverommet.

Tirsdag ble han dømt til 17 år og fire måneders fengsel, med mulighet for prøveløslatelse først etter 13 år.

Dommer Rosalyn Atkinson understreket at Kruezi under rettssaken ikke hadde vist noen tegn til anger og beskrev ham som en svært farlig mann.

– Du slutter opp om en radikal gren av islam og har et ekstremistisk, ideologisk syn som bifaller og fremmer voldelig jihad, sa hun.

– Du forblir en alvorlig risiko for offentligheten, la Atkinson til.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder