Uværet i Italia: Dødstallene stiger

Flere har mistet livet under ekstremværet som har herjet i flere italienske byer de siste dagene.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Minst elleve personer er meldt omkommet i uværet, ifølge den italienske storavisen La Stampa.

Blant de siste som er registret omkommet, er en kvinne som døde da huset hennes ble begravet i leire og stein, ifølge landets sivilforsvar.

Italia har siden søndag vært herjet av storm og store mengder nedbør. I Venezia ble over 70 prosent av byens historiske sentrum stående under vann.

Her er noen av bildene fra flomkaoset i Venezia:

HØYVANN: På den historiske Markusplassen i Venezia rekker vannet opp til livet. Foto: MANUEL SILVESTRI / X03150

Uværet har ført til store samferdselsproblemer og omfattende strømbrudd. Både kystbyen Terracina sørøst for Roma og i Savona i Liguria-provinsen i nord er blitt rammet av tornadoer som har tatt liv.

Truffet av trær

Tre personer har mistet livet da bilene de satt i ble truffet av trær i Belluno i nord og Frosinone sør for Roma. I tillegg mistet en mann livet i Napoli da han ble truffet av et tre mens han var ute og gikk.

HERJET: Stormen har truffet den italienske kysten. I Rapallo har flere yachter drevet på land. Foto: MARCO BERTORELLO / AFP

Både mandag og tirsdag har mange skoler i blant annet Liguria og Roma holdt stengt på grunn av uværet.

Strøm og trafikk

Trafikken på veiene og toglinjene nær Brennerpasset, som forbinder Italia og Østerrike, ble mandag stanset. Deler av motorveien mellom Milano og Bologna sto også under vann.

I provinsene Belluno og Treviso i nord har nesten 160.000 husstander opplevd strømbrudd, ifølge lokalavisen Il Gazzettino.

Venezia ble også rammet av flomkaos i 2014:

Vannstanden i Venezia hadde tirsdag begynte å trekke seg tilbake, men har under uværet vært på det høyeste nivået på ti år. Kraftig pålandsvind har fått vannstanden til å stige med 156 centimeter, det høyeste nivået siden desember 2008.

Markusplassen sto mandag helt under vann og ble evakuert, og taxibåtene som til vanlig frakter folk gjennom kanalene, ble innstilt.

Tidenes verste flom i Venezia fant sted i november 1966 da vannstanden steg med hele 194 centimeter. Da førte flommen også til store ødeleggelser i Firenze.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder