McCain-tilhengerne i Phoenix: - Det blir ikke fest i kveld

PHOENIX, ARIZONA (VG Nett) De var pyntet til fest, men slik endte ikke kvelden for republikanerne som overvar John McCains valgvake på fasjonable Arizona Biltmore Hotel i Phoenix.

Artikkelen er over 11 år gammel

Mens titusener av mennesker gjekk fullstendig av skaftet på Barack Obamas valgvake i Chicago, var situasjonen den stikk motsatte på valgvaken i Phoenix. Ikke var det flere titusener mennesker der, og av noe som helst skaft gikk de i hvert fall ikke.

HVORDAN FULGTE DU VALGET? FORTELL OSS HER!

- Rolig kveld

- Resten av kvelden blir nok litt rolig. Det blir ingen fest i kveld, sier Cheryl McDonald til VG Nett bare minutter etter at John McCain har holdt sin tale til valgvaken, der han erkjente nederlaget og gratulerte Barack Obama som USAs neste president.

McDonald velger likevel å være stor på det, og er enig med mannen hun stemte på når han viste storsinn, og ba sine tilhengere nå om å støtte Obama.

- Ja, jeg er litt skuffet siden jeg stemte på McCain. Men jeg håper på det beste med Obama som president. Som McCain sa; det er viktig at vi nå støtter vår nye president selv om jeg hadde håpet på et annet resultat.

ERIK SOLHEIMS BLOGG: - En enorm seier

Hun var ikke den eneste som var skuffet her. Selv om mange nok ikke var spesielt sterke i troen da de ankom valgvaken, ettersom Obama hadde ledet på så godt som alt av meningsmålinger den siste tiden, var stemningen god de første timene.

Så begynte resultatene å tikke inn.

Barack Obama vant den ene etter den andre av vippestaten, og festkledde republikanere gikk fra jubel og smil til å se mer og mer ned i bakken.

HVA FORVENTER DU AV OBAMA? FORTELL OSS HER!

Saken fortsetter under bildet

Irritert på partiet

SKUFFET: En tilhenger av John McCain viser følelser etter at det ble klart at McCain tapte valget. Foto: REUTERS

- Jeg er egentlig ikke overrasket, men det er virkelig synd. Nå får jeg prøve å nyte resten av kvelden, sier Delpha Harper.

Hun var på sin første valgvake noensinne. En valgvake som stod i stor kontrast til Barack Obamas også lenge før resultatet var kjent. Mens Illionis-senatoren holdt sin vake utendørs i en park sentralt i Chicago, og lot titusener av mennesker få delta i moroa, hadde John McCain valgt et hotell utenfor sentrum av Phoenix som sitt åsted. Her var det bare inviterte gjester som fikk komme.

GIÆVERS BLOGG: - Ja, de kunne!

En av dem var Anthony D. Miller, medlem av lokallaget til Republikanerne. Han var mer irritert enn skuffet etter at resultatet var klart.

- Jeg vet ikke om jeg er skuffet, men jeg er irritert over partiet fordi jeg mener vi kunne ha gjort mer for å hjelpe senator McCain. Og det er vel det jeg har å si.

SE HØYDEPUNKTER FRA OBAMAS TAKKETALE

Gir ikke opp

Selv om det nå, etter åtte år med George W. Bush og republikansk styre, går mot minst fire år med Barack Obama og Demokratene, graver ikke dette valgets tapere seg ned.

- Jeg trodde på McCain og det han gikk for, men nå får jeg leve videre med Obama de neste fire årene. Vi skal kjempe videre herfra, sier Greg Davis.

Heller ikke John McCain selv har tenkt å gjemme seg bort etter dette. Han lover å støtte Barack Obama.

- I natt lover jeg ham at jeg kommer til å gjøre alt som står i min makt for å hjelpe ham å lede oss gjennom alle utfordringene vi står overfor, sa John McCain i sin tale til tilhengerne her i Phoenix.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder