SUSHI: En kinesisk kvinne ligger nesten naken, dekket med sushi på en restaurant i Kina. Restauranten ble bøtelagt i fjor og nå har kinesiske myndigheter innført forbud mot denne type matservering. Foto: AP

Naken-sushi forbudt i Kina

(VG Nett) Nå er det ikke lenger lov å servere sushi på nakne damer i Kina.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Kinesiske myndigheter har derfor forbudt restauranter å servere sushi på denne måten.

I april 2004 ble en japansk restaurant sørvest i Kina bøtelagt for å ha tilbudt sine gjester «naken-sushi».

Skikken har lange tradisjoner og har lenge vært populær blant et visst klientell i Japan. Men myndighetene i Kina vil ikke ha noe av slik matservering.

Serveringen foregår ved at en naken, eller nesten naken, dame ligger på et bord dekket av sushi. Fra henne kan gjestene forsyne seg av maten.

- Uhygienisk
Myndighetene som bøtela den kinesiske restauranten, la den gang til grunn at den typen matservering både var uhygienisk og et brudd på kvinneretttigheter.

Ifølge det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua gjelder det nye forbudet også firmaer som bruker nakenmodeller for å markedsføre produktene sine.

Avisen Beijing Times melder at forbudet ble iverksatt på grunn av at matservering på damer «er en fornærmelse mot folks moralske kvaliteter».

ARKIVFOTO: I Hanover koste tyskere seg med sushi servert på den nakne modellen Kim (24). Sushien blir ekstra dyr, men restauranten skal visstnok ha reservasjoner langt fram i tid. Foto: Reuters

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder