BEDT OM BISTAND: NATO-sjef Jens Stoltenberg sier at NATO har potensiale til å gjøre mer i Midtøsten, slik president Donald Turmp har bedt han om. Foto: Virginia Mayo, AP

Stoltenberg: NATO kan gjøre mer i kampen mot terror

NATO kan yte mer i kampen mot internasjonal terror, men vil fortsatt prioritere å trene lokale styrker i Midtøsten, ifølge generalsekretær Jens Stoltenberg.

  • Alf Bjarne Johnsen

– At USA ber oss gjøre mer, kan ikke være noen overraskelse, sa Stoltenberg på et møte med pressen i Brussel torsdag ettermiddag, sammen med Romanias statsminister Ludovic Orban.

Onsdag snakket Stoltenberg i telefonen med USAs president Donald Trump, som ba NATO engasjere seg sterkere i Midtøsten i kampen mot internasjonal terror.

– Vi ser på på hva mer vi kan gjøre. Jeg vil ikke spekulere i hva vi kan bidra med. men jeg mener at NATO har et potensiale til å gjøre mer. Vi har kommandostrukturen. vi kan bygge kapasitet og drive trening med lokale styrker, i samarbeid med landene i regionen, sa Stoltenberg.

les også

Trump med hilsen til Iran etter nattens angrep: – Ønsker dere en flott fremtid

Intern prosess

Etter møtet med Orban ble han spurt om hva han ser for seg at NATO kan bidra med.

– Nå trenger vi en intern prosess fordi det NATO gjør, skjer i enighet mellom medlemslandene. Så det vil ta noe tid. Men vi ser hva mer vi kan gjøre. fordi vi vil fortsette å bekjempe internasjonal terrorisme. Det er viktig for folk i regionen, men også for folk i NATO-landene, sa NATO-sjefen.

Les også

Mer om

  1. Nato
  2. Jens Stoltenberg
  3. Midtøsten

Flere artikler

  1. Stoltenbergs plan i Midtøsten: NATO kan bli spydspiss i kampen mot terror

  2. Jens Stoltenberg om Midtøsten-krisen: Stopper NATO-trening i Irak

  3. Hastemøte i NATO: – Hele NATOs engasjement i regionen kan være i fare

  4. Trump med hilsen til Iran etter nattens angrep: – Ønsker dere en flott fremtid

  5. NATO-toppmøtet: Tyrkia måtte gi seg - forsvarsplanene blir oppdatert

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder