SVARER PÅ ATOMTRUSSEL: Etter at Kim Jong-un og Nord-Korea utførte sin femte atomprøvespregning den 9. september, har Sør-Korea lansert en ny forsvarsplan. Foto: Str / KNCA AFP

Etter atomprøvesprengningen: Sør-Korea bekrefter hemmelig plan for å henrette Kim Jong-un

Sør-Korea bekrefter at de vurderer en egen spesialstyrke for å henrette Kim Jong-Un, og spør samtidig om Nord-Korea egentlig bør være medlem av FN.

  • Oda Leraan Skjetne

Artikkelen er over tre år gammel

Det er i dag to uker siden Nord-Korea gjennomførte sin femte atomprøvesprengning, og i Sør-Korea har debatten rast om hvordan Sør-Korea skal svare på den økende atomtrusselen fra nord.

Samtidig som Sør-Koreas utenriksminister stiller spørsmål ved om Nord-Korea bør være FN-medlem, bekreftet Sør-Koreas forsvarsminister Han Min-koo denne uken ryktene om at landet vurderer en egen spesialstyrke for å henrette Kim Jong-un.

– Ja, vi har en slik plan, sier han ifølge CNN.

Bakgrunn: Nord-Korea har gjennomført atomprøvesprengning

Egne spesialstyrker

Spesialstyrkene vil ifølge CNN og Korea Times være en del av Sør-Koreas forsvarsplan «Korea Massive Punishment and Retaliation» – som de lanserte etter atomprøvespregningen 9. september.

I parlamentet på onsdag sa forsvarsministeren at hvis Nord-Korea forberedte et atomangrep, ville målet med spesialstyrkene være å ta ut «sentrale personer» i Nord-Koreas lederskap.

Sør-Korea har allerede varslet at de mener Nord-Korea forbereder en sjette atomprøvesprengning.

Etter den femte varslet statlig nordkoreansk TV at landet var klart til å «slå tilbake» hvis provosert av fiender, inkludert USA.

Les også: Nord-Korea fordømmes for atomprøvespreningen

Revurdere FN-medlemskap

Sør-Korea ba i går om sterkere sanksjoner mot Nord-Korea for å stoppe atomutviklingen. Om det går gjennom, kan være avhengig av Kina.

– Nord-Korea latterliggjør autoriteten til FNs generalforsamling og sikkerhetsrådet, sa Sør-Koreas utenriksminister Yun Byung-se til FNs generalforsamling, ifølge Reuters.

– Derfor mener jeg det er på høy tid å revurdere om Nord-Korea er et kvalifisert som et fredselskende FN-medlem, som mange land allerede har stilt spørsmål ved, sa utenriksministeren.

Det er nå 71 år siden diktatorfamilien Kim tok makten i Nord-Korea og fem år siden Kim Jong-un tok over. Landet er preget av massiv fattigdom og nå i september har flommen langs Tumen-elven tatt over 130 menneskeliv.

Se bildene: Slik er livet EGENTLIG i Nord-Korea

Les mer: Kim Jong-un vil bygge opp atomvåpenkraften

Les også

Mer om

  1. Nord-Korea
  2. Sør-Korea
  3. Kim Jong-un

Flere artikler

  1. Nord-Korea har gjennomført ny kraftig atomprøvesprengning

  2. Rapport: Nord-Korea klar til atomtest

  3. Satelittbilder viser at Nord-Korea kan være klar for atomtest

  4. Nord-Korea fordømmes for  atomprøvesprengning: – Truer freden

  5. Rapport: Kim Jong-un har beordret 340 henrettelser

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder