SAVNET: Danske Emilie Meng er ikke sett siden natt til 10. juli. Foto: PRIVAT/POLITIET

Dansk politi: – Emilie forsvant neppe frivillig

Danske Emilie Meng (17) har ikke gitt livstegn fra seg på ni døgn og politiet står nærmest på bar bakke i etterforskningen.

Publisert:

– Vi tror nå ikke at hun har forsvunnet av fri vilje. Det kan ikke utelukkes, men det fremstår usannsynlig, sier politikommissær Marianne Roed fra Sydsjællands og Lolland-Falsters politi.

Hun leder den omfattende etterforskningen av forsvinningen til 17-åringen Emilie Meng i Korsør i Danmark. Overfor VG bekrefter hun at det tirsdag formiddag ikke var kommet noe nytt i saken.

De første dagene holdt politiet mulighetene åpne for at Emilie var forsvunnet frivillig. Da jobbet de ut fra tre teorier. Nå gjenstår bare to:

At hun er utsatt for en ulykke, eller en forbrytelse.

Stor leteaksjon

Det var natt til søndag i forrige uke at Emilie vinket farvel til sine to venninner ved togstasjonen i Korsør. 17-åringen skulle spasere hjem til sin bopel et par kilometer unna, og hadde tatt toget til Korsør stasjon etter å ha vært på fest med de to venninnene. De to tok drosje, mens Emilie ville gå.

Da hun aldri kom hjem ble det satt igang en stor leteaksjon og etterforskning. Politiet har gått dør til dør, og hundrevis av frivillige har søkt i området, mens dykkere har søkt i sjøen ved Korsør havn.

Politiveteran Finn Abrahamsen om Emilie-saken: – Verst tenkelig scenario

Utfordrende etterforskning

Flere spor er blitt fulgt opp av politiet, blant annet at hennes facebookprofil skal ha vært aktiv etter at hun forsvant, og at hun ble sett på vei vekk fra stasjonen i 05-tiden. Begge deler har blitt avkreftet av politiet, skriver danske Berlingske tidende. Basert på overvåkningsbilder fra stasjonen skal heller ikke ha reist tilbake til København på grunn av kjærlighetssorg, noe hun skal ha gjort tidligere.

Gruppen Missing People Denmark som organiserer flere av de frivillige har funnet to gjenstander som «avviker fra det naturlige» og overlevert dem til politiet, forteller en talsperson til danske Metro Express, men vil ikke si hva det dreier seg om. På gruppens Facebookside opplyser de mandag at de har funnet en kondom og overlevert den til politiet, uten videre kjennskap om den kan knyttes til forsvinningen.

Utover dette står politiet i praksis på bar bakke.

– Vær snill å komme hjem

Lørdag skrev Emilies fetter, Robin Witzner, et åpent brev på vegne av familien på Facebook. Der ber han innstendig sin unge kusine om å komme tilbake til familien.

– Jeg har aldri noen sinne vært troende, men Emilie, for første gang har jeg bedt til Gud. Jeg vet ikke hvor du befinner deg. Jeg vet ikke om du har rømt hjemmenfra for å få et pusterom fra hverdagen. Men jeg håper inderlig at du sitter et eller annet sted og overveier å snart komme hjem, skriver Witzner.

– Så Emilie, hvis du sitter der ute og leser dette, vær så snill å komme hjem igjen, avslutter fetteren brevet.

Så lang er innlegget delt over 1200 ganger.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder