HOLDER VAKT: Bevæpnete styrker fra politi og forsvar holder nå vakt ved massegraven utenfor Iguala. Foto:Jesus Guerrero,Afp

Fant massegrav i Mexico

Forrige uke forsvant 43 unge studenter i Mexico etter at politiet åpnet ild mot voldelige demonstranter. Nå er det oppdaget en massegrav i området.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det bekrefter statsadvokaten i Guerrero, Inaky Blanco, sent lørdag kveld, melder nyhetsbyrået AP.

Det er ikke kjent hvor mange lik som er funnet i massegraven, men en tjenestemann som vil være anonym sier at minst seks lik skal ligge i graven, som ble oppdaget utenfor byen Iguala, omlag 20 mil sør for hovedstaden Mexico City.

Bevæpnet politi og militære styrker la straks en jernring rundt området, og ingen reportere fikk slippe inn.

Myndighetene har forløpig ikke bekreftet at det er en sammenheng mellom forsvinningene og massegraven som ble oppdaget lørdag formiddag lokal tid.

-I løpet av de neste timene vil vi klarlegge hvor mange lik som ligger her, og hva de døde av, sa Jorge Valdez, som er talsmann for statsadvokatens kontor, ifølge Reuters.

Kapret buss

De voldelige opptøyene ble slått brutalt ned av politiet, og minst seks personer ble skutt og drept. I tillegg forsvant altså ytterligere 43 studenter.

Det var den 27. september at voldelige opptøyer brøt ut i Iguala. Da studenter fra byens lærerskole kapret en buss, åpnet politiet ild. Minst tre personer ble drept og ytterligere 25 skadet i denne episoden.

Få timer senere skal ukjente og maskerte gjerningsmenn ha skutt mot to drosjer og en buss. Ombord i bussen var det et lokalt fotballag, og to av passasjerene samt en person i drosjen ble drept.

PROTEST: Studenter fra Ayotzinapa lærerskole demonstrerte lørdag i Chilpancingo i Guerrero-provinsen, etter at 43 av deres medstudenter forsvant forrige uke. Foto:Jorge Dan Lopez,Reuters

Etter voldsepisodene, kunngjorde myndighetene at 57 studenter var meldt savnet etter opptøyene - et tall som senere ble nedjustert til 43.

Statsadvokat Blanco opplyser ifølge AP at lokalt politi nå er under etterforskning for sin rolle i opptøyene. Det skal blant annet finnes videoopptak som viser at politiet arresterte et ukjent antall studenter etter den første episoden og fraktet dem bort.

Dusør

Guvernøren i Guerrero-provinsen, Angel Aguirre, utelukker ikke at organiserte kriminelle kan stå bak forsvinningene, fordi lokale myndigheter i den voldelige provinsen ifølge guvernøren skal være infiltrert av kriminelle.

Guvernæren har utlovd dusør på en million pesos, eller rundt 74.000 amerikanske dollar, for opplysninger som kan føre til at de savnede studentene kommer til rette.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder