Amerikanske bombefly flyr over Korea-halvøya

Sammen med Sør-Korea har amerikanske bombefly nå vært på vingene for å vise styrke.

Artikkelen er over to år gammel

To B-1B bombefly, fire F-15 jagerfly og fire F-35-B jagerfly har tatt del i en øvelse i et samarbeid mellom den amerikanske og sørkoreanske militæret. Det skriver CNN. Også nyhetsbyrået AP melder dette, og siterer sørkoreanske militærkilder.

Ifølge den amerikanske kanalen er øvelsen ment å «i sterk grad kontre Nord-Koreas gjentatte missil-tester og deres utvikling av atomvåpen.

Les også: VG reiste syv dager til Nord-Korea. Bli med på vår reise til det lukkede landet.

Ifølge det sørkoreanske militæret trente flystyrkene på angrep fra luft til bakke. Øvelsen skulle simulere presisjonsangrep mot fiendtlige mål på bakken.

Bakgrunn: Japanske myndigheter: Nordkoreansk missil krysset Japan

Natt til tirsdag norsk tid avfyrte Nord-Korea et missil som passerte over nordlige Japan. Landets statsminister ser på handlingen som «en svært alvorlig trussel».

Ifølge den japanske kringkasteren NHK skal missilet ha delt seg i tre deler og endt i vannet utenfor øya Hokkaido, uten å ha forårsaket noen form for skade.

Japanske myndigheter slo alarm i Tōhoku-regionen nordøst i Japan og ba befolkningen søke dekning og om å være forsiktige.

Det japanske forsvaret skal ifølge Reuters ikke ha prøvd å skyte ned missilet.

Landets statsminister Shinzo Abe lover å gjøre sitt ytterste for å beskytte den japanske befolkningen. Han fordømmer oppskytingen på det sterkeste, og kaller handlingen «dumdristig»

– Det er en seriøs og alvorlig trussel, som undergraver tryggheten og freden i regionen, sier Abe ifølge CNN.

Les mer: Trump lover «ild og vrede» om Nord-Korea kommer med flere trusler mot USA

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder