Måtte se seg slått av svenske: – Det gjør det ekstra bittert

Pokerhelten kommer ikke hjem før til jul

Felix Stephensen tapte poker-VM-finalen

LAS VEGAS (VG) Felix Stephensen (24) klarte ikke å hamle opp med sin svenske rival i finaleduellen i poker-VM, men forlater turneringen med 35 millioner kroner i premiepenger.

Artikkelen er over fem år gammel

Kvart på syv onsdag morgen falt avgjørelsen i Las Vegas. Norske Felix Stephensen gikk all-in med A9 på hånden, mens svenske Martin Jacobson satt med TT (10-10).

Da floppen viste nok en 10-er og det kom konge på turn, var Stephensen sjanseløs.

Nordmannen tapte dermed kampen om VM-tittelen, med innkasserer en premiepott på 5,14 millioner dollar - omlag 35 millioner kroner.

– Spilte feilfritt

– Det er litt skuffende. Det var så nære, men jeg klarte ikke å avslutte det. Det var et veldig tøft finalebord. Det har vært en stor opplevelse, men akkurat nå er det litt kjipt.

– Men du vant over 30 millioner?

– Ja, det er jo penger det også, men når man er så nærme, så vil man gå hele veien, sier Stephensen til VG.

Han har grunn til å være skuffet over at han ikke gikk helt til topps, for 24-åringen spilte feilfritt, mener pokeproff Johnny Lodden.

– Han spiller alle hendene helt korrekt og leser motstanderen. Han legger press der han skal legge press. Han spilte hver eneste hånd korrekt. Ikke ofte noen gjør det på over 600 hender, sier Lodden i VGTVs studio.

Se hele finalen her:Pokerbølge

Han har de siste to dagene skapt en pokerbølge i hele landet, etter at finalen i World Series of Poker ble sendt direkte på VG, og flere medier kastet seg på bølgen med direktestudioer.

24-åringen kom inn til finalebordet med det nest beste utgangspunktet, og etter tolv lange timer rundt pokerbordet, mange opp- og nedturer, sikret han seg 25 millioner kroner i premiepenger før spillet natt til onsdag.

Der kom han inn med minst sjetonger. Jorryt van Hoof starter med nesten 90 millioner, svenske Martin Jacobson med 65, mens Stephensen kom inn til nattens spill med 46 millioner.

Svensk ledelse

Det ble raskt kristisk for Stephensen. Etter å ha vunnet en stor pott mot Jacobsen, tapte han over halvparten av sjetongene sine da Jacobson hadde par i ess, mens nordmannen satt med konge-knekt på hånden, og hadde par i konge.

Men nordmannen kom sterkt tilbake, og etter rundt to timers spill var han nummer to, mens svenske Jacobson hadde en solid ledelse.

Like etter den første ordentlige pausen for spillerne, gikk van Hoof all in, og ble synet av Jacobson. Svensken vant hånda, og slo ut van Hoof.

(artikkelen fortsetter under videoen)Blir i USA

Dermed var det duket for en norsk-svensk duell i Las Vegas i kampen om VM-tittelen.

Den duellen tapte Stephensen. Nordmannen gikk inn i finaleduellen med 62.700.000 sjetonger, mens Jacobson hadde 137.300.000, så oppgaven var utakknemlig, for ikke å si håpløs, for Stephensen.

24-åringen kjempet lenge, men måtte til slutt gi tapt for sin svenske rival. Andreplassen gir en premiepott på 5,14 millioner dollar - omlag 35 millioner kroner.

Nå venter en lengre ferie i USA og Storbritannia.

– Nå skal jeg først reise litt rundt i USA, og spille litt golf og se på litt amerikansk fotball. Så blir det en tur til London, så skal jeg spille EPT Praha. Jeg kommer ikke hjem før til jul, sier han til VG.

– Har du rukket å tenke over hva du skal bruke pengepremien til?

– Nei, egentlig ikke. Men det er nok av ting å ta seg til her i Vegas, smiler Stephensen.

Han tror han vil trenge noen dager på å riste av seg skuffelsen over at det «kun» ble andreplass.

– Det er ekstra bittert å tape når det er for en svenske. Definitivt, sier nordmannen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder