Rettsmedisinere: Terroristene mellom 15 og 18 år gamle

Fransk aviser: Knytter egyptiske og syriske pass til gjerningsmenn

Den franske radiokanalen Europe1 skal ha snakket med rettsmedisinere, som opplyser at gjerningsmennene i Paris kan ha vært mellom 15 og 18 år gamle.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Dette kommer fram av liveoppdateringene til Middle East Eye, som fulgte sendingen til Europe 1.

Det er Medico-Legal Institute of Paris som har uttalt seg til Europe 1. Instituttet er tilsvarende Rettsmedisinsk institutt i Norge.

Flere av ofrene som har klart å komme seg unna terroristene forteller samme historie: At de virket svært unge.

Det er ikke endelig bekreftet at det er terrorgruppen IS som står bak angrepet. I meldingen der de tar på seg skylden, siterer gruppen kun opplysninger som allerede er kjent gjennom mediene. De bruker heller ikke navn, alder eller nasjonalitet på terroristene, noe som er vanlig i den type meldinger.

Tidslinje: Terrorangrepet i Paris

Det som imidlertid er kjent fra terrorgruppens virke fra tidligere er deres indoktrinering av barn i treningsleire. På propagandavideoer i sosiale medier har også barn blitt filmet og avbildet i forbindelse med henrettelser av IS-gisler.

Få siste nytt: Følg den siste utviklingen her

En terrorist identifisert

Krimteknikere har siden i natt jobbet med å fastslå identiteten til terroristene – både de som angrep konsertlokalet Bataclan og de som sprengte seg selv utenfor fotballarenaen Stade de France.

Foreløpig er det svært lite som er kjent om de åtte mennene. Det foregår nå en klappjakt fra fransk politi og etterretning på personer som eventuelt har bistått de åtte terroristene.

Paris-terroren: Her skjedde angrepene

Men ut fra vitneforklaringer og andre opplysninger begynner etterforskerne å komme nærmere svaret på hvem de var:

** Flere av vitnene forteller at mennene var unge, uten skjegg og virket svært hensynsløse.

** Det er funnet et syrisk pass enten på eller ved en av mennene som sprengte seg selv i luften utenfor fotballstadionet. Det er ikke kjent om passet er ekte, eller om det tilhørte terroristen.

** Liberation skriver ved 15-tiden at det også er funnet et egyptisk pass på eller ved en av gjerningsmennene, ifølge The Guardian.

** Ifølge TV-kanalen BFMTV har politiet identifisert en av mennene som angrep Bataclan ved hjelp av fingeravtrykk. Den identifiserste er kjent for fransk etteretning, melder AFP, og skal være fra en forstad utenfor Paris. Le Monde melder at mannen er 30 år.

** Forrige uke stoppet politiet i Sør-Tyskland en mann fra Montenegro. Nå kobles han til Paris-terroren. Da politiet undersøkte bilen fant de et profesjonelt konstruert gjemmested hvor det var skjult flere pistoler, revolvere, ammunisjon, maskinpistoler og flere kilo med TNT.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder