MASSIV AKSJON: Politiet aksjonerte mot en leilighet i forstaden Saint-Denis nord for Paris. AFP PHOTO/KENZO TRIBOUILLARD Foto: Kenzo Tribouillard , Afp

Utleier i Saint-Denis: «Jeg visste ikke at det var terrorister i leiligheten min»

Mannen som eier leiligheten hvor de mistenkte forskanset seg i onsdag, hevder han var naiv og ikke ante at det var terrorister han hadde innlosjert.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Jeg fikk vite at det var hos meg, at disse folkene hadde forskanset seg hos meg..og …ja. Jeg visste ikke at det var terrorister i leiligheten min, sier mannen, som ikke vil oppgi sitt navn.

Det er det franske nyhetsbyrået AFP som har intervjuet utleieren av leiligheten på gaten i Saint-Denis onsdag morgen. Intervjuet ble gjort like før han ble påsatt håndjern og arrestert av fransk politi. Mannen er tidligere drapsdømt, ifølge franske BFM TV.

Les også: «Vi er dratt. Vi fortsetter»

– En venn spurte om jeg kunne losje to av hans venner Belgia i noen få dager. Jeg fortalte at det ikke var noen madrasser i leiligheten, men de sa det ikke var et problem. De ønsket bare vann og å få be. Jeg ville bare hjelpe, sier mannen til AFP.

Kom til leiligheten mandag

Totalt sju personer er pågrepet i antiterroraksjonen i Saint-Denis. Påtalemyndigheten i Frankrike opplyste i en pressemelding at to av disse, en mann og en kvinne, ble pågrepet i nærheten av adressen hvor politiaksjonen fant sted.

Bataclan: Kort tid senere var 89 av dem døde

– Jeg var naiv nok til å si ja, sier utleieren til AFP.

Franske myndigheter bekreftet onsdag ettermiddag at de terrormistenkte som oppholdt seg i leiligheten var i ferd med å planlegge et nytt terrorangrep mot finansdistriktet La Défense utenfor Paris.

Nabo til VG: – Jeg var livredd

Det skal være huseieren og en venninne av ham som ble pågrepet i nærheten av leiligheten. HuseiernKvinnen forteller til AFP at hun overnattet i den aktuelle leiligheten i forrige uke. Hun forteller også at de to leietakerne ankom leiligheten for to dager siden.

To bekreftet døde

Franske spesialstyrker startet den storstilte antiterroraksjonen i Sant-Denis klokken 04.30. Det har siden fredag pågått en intens jakt på de etterlyste terroristene som knyttes til massakren i Paris for fem dager siden. Det ble en dramatisk skuddveksling mellom angriperne og tungt bevæpnet politi da de aksjonerte mot leiligheten hvor de mistenkte hadde forskanset seg.

Les også: Gravid kvinne reddet fra Bataclan

Påtalemyndigheten har samtidig bekreftet at to personer er døde i forbindelse med aksjonen, en av disse var en kvinne som sprengte seg selv da politiet gikk inn i leiligheten. Politiet opplyser på Twitter at fem politimenn er lettere skadet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder