AU AU AU: Her glefser sjøløven til hånda til Dan Carlin, trolig i et forsøk på å sikre seg storfisken som 62-åringen poserer med. Sekunder senere dro den sultne linselusa Carlin over bord.
AU AU AU: Her glefser sjøløven til hånda til Dan Carlin, trolig i et forsøk på å sikre seg storfisken som 62-åringen poserer med. Sekunder senere dro den sultne linselusa Carlin over bord. Foto:Trish Carlin,Ap

Her drar sjøløven fiskeren over bord: – Trodde jeg skulle dø

UTENRIKS

Hobbyfiskeren Dan Carlin (62) skulle bare posere med dagens
storfangst. Så dukket denne sultne sjøløven opp.

  • Eivind Lindkvist Johansen
Publisert:

Amerikanske Carlin og kona Trish var ute på en fisketur ved Mission Bay utenfor San Diego tidligere denne måneden da den bisarre hendelsen skjedde.

Da de returnerte til båthavnen ville Trish ta et bilde av ektemannen sammen med dagens fangst, en fisk av typen yellowtail. Carlin poserte villig, men plutselig hoppet en ivrig sjøløve opp over ripa av båten, før den bet seg fast i hånden til 62-åringen.

Carlin sier til nyhetsbyrået AP at han ble filleristet og dratt over bord.

– Etter 15 sekunder under vann trodde jeg at jeg skulle dø, forteller Carlin, som legger til at han trolig ble dratt minst 6 meter ned.

– Helt utrolig

– Jeg fortsatte å kjempe imot, men var likevel overbevist om at dette skulle være måten jeg skulle dø på. Det var helt utrolig.

Kort tid senere slapp plutselig sjøløven taket og Carlin kunne endelig svømme mot overflaten igjen. Men før fiskeren visste ordet av det, bet sjøløven igjen, denne gangen i 62-åringens ben, men Carlin klarte å komme seg unna.

Les også: Over 2200 sjøløver strandet i California

Da Carlin kom seg opp i båten igjen, blodig og forslått, fikk han også syns- og pusteproblemer etter all tiden under vann.

Den uheldige 62-åringen måtte tilbringe to dager på sykehus og sy 20 sting i hånden etter det dramatiske angrepet.

Vil advare andre

Ifølge det lokale nettstedet 10news, som først omtalte saken, blir sjøløvene i området, som vanligvis oppfører seg fint, fristet av de store mengdene med fiskeslo som blir kastet ut i havnen ved Mission Bay.

Praksisen er forbudt i området og det er heller ikke lov å mate sjøløvene, som har tilhold ved noen skjær i nærheten. Et vitne hevder overfor 10news at han så 62-åringen sløye en fisk kort tid før ulykken, men Carlin benekter at han kastet fiskeslo over rekka.

Les også: Australsk jente angrepet av sjøløve

Nå sier Carlin til AP at han ønsker å fortelle sin historie for å skape oppmerksomhet rundt sjøløver.

– Man ser ofte videoer av søte seler og sjøløver, men jeg deler min historie for å få foreldre til å innse at disse dyrene er ville og aggressive dyr, som er kapable til å angripe deg.

Her kan du lese mer om