SAKSØKT: Runar Søgaard og hans nye kone Jessica kreves for 500.000 kroner av et byggefirma som hevder ekteparet sluttet å betale for renovasjonsarbeidet på luksusvillaen sin. Foto: Aftonbladet

- Runar Søgaard truet og saksøkt

Byggefirma krever en halv million svenske kroner fra Carolas eksmann

(VG Nett) Norske Runar Søgaard hevder han trues og presses for penger av byggefirmaet som renoverte luksusvillaen hans.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Politiet i Nacka utenfor Stockholm, hvor Søgaard og hans nye kone Jessica er bosatt, har mottatt flere politianmeldelser fra den norske ekspastoren, skriver Aftonbladet.

Søgaard hevder han er blitt truet, trakassert og presset for penger av eieren av byggefirmaet som renoverte og bygde om luksusvillaen deres.

Ifølge anmeldelsene skal også noen ved flere anledninger ha kastet stein gjennom vinduene i eneboligen, noe politiet i Nacka bekrefter overfor den svenske avisen.

- Det er kommet inn flere anmeldelser fra Runar som gjelder trakassering og trusler. Det handler om et tvistemål om betaling, sier stasjonsjef Christer Angeria i nackapolitiet.

- Ubetalte regninger

Ekteparet Søgaard flyttet inn i luksusvillaen i Nacka i august 2008. Våren 2009 leide ekteparet inn byggefirmaet.

Byggefirmaet hevder at ekteparet sluttet å betale for arbeidet. Nå krever de at Nacka tingrett dømmer ekteparet Søgaard til å betale. Søksmålet gjelder ubetalte fakturaer på 434.388 svenske kroner pluss renter.

Carolas Häggkvists eksmann skal ifølge Aftonbladet hatt noen tunge år økonomisk. I 2008 er han oppført med en inntekt på 73.596 kroner, og 95.100 kroner i 2009.

Han skal ha flere betalingsanmerkninger, blant annet for restskatt og parkeringsbøter.

- Torpedoer

I tillegg til de angivelige truslene og pengeutpressingen, hevder kilder i den svenske byggebransjen at eieren av det aktuelle byggefirmaet skal ha leid inn torpedoer for å få Søgaard til å betale.

- Eieren har sporet av. Denne gangen er det ikke Runars feil, det er mitt inntrykk, sier en kilde som skal kjenne til saken.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder