UT MED KRITIKERNE: President François Hollande utpekte tirsdag en ny regjering som skal ledes av statsminister Manuel Valls (t.h). Ingen av kritikerne er med videre. Foto:Martin Bureau,Afp

Ny regjering på plass i Frankrike

Frankrikes president François Hollande utpekte tirsdag en ny regjering som skal ledes av statsminister Manuel Valls. Ingen av de tidligere kritikerne fikk være med videre.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

De mest sentrale ministerpostene er videreført. Laurent Fabius fortsetter som utenriksminister, forsvarsminister er Jean-Yves Le Drian og finansminister er fortsatt Michel Sapin.

Det kom ikke som noen overraskelse at tidligere økonomiminister Arnaud Montebourg, ikke er blant de nye regjeringsmedlemmene. Montebourg erstattes med Emmanuel Macron.

I tillegg går Najat Vallaud-Belkacem inn og erstatter utdanningsminister Benoit Hamon og Fleur Pellerin blir den nye kulturministeren og erstatter Aurelie Filippetti

Flere ministre, med Montebourg i spissen, hadde åpenlyst kritisert egen regjering og sagt at det er galt å bare vektlegge sparepolitikk.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder