TIL AVHØR: Dominique Strauss-Kahn skal nå avhøres av fransk politi. Det er ventet at avhørene vil kunne vare 48 timer. ARKIVFOTO: MIGUEL MEDINA/AFP/SCANPIX Foto:

Strauss-Kahn må svare om prostitusjonsring

(VG Nett) I dag begynner avhørene av Dominique Strauss-Kahn om hans deltakelse i sex-orgier i den franske byen Lille.

  • Øyvind Gustavsen

Artikkelen er over åtte år gammel

14. mai i fjor ble den daværende sjefen for Det internasjonale pengefondet (IMF) arrestert i New York, anklaget for å ha forgrepet seg mot en værelsespike. Siden har stadig flere private avsløringer dukket opp. I dag starter fransk politi avhør av Dominique Strauss-Kahn om hans deltagelse i sex-fester med prostituerte.

Visste han om de prostituerte?

«Carlton-affæren» den del av Strauss-Kahns utsvevende liv som nå rulles opp blitt døpt. Årsaken er at flere av naken-festene skal ha funnet sted på luksushotellet Carlton i den franske byen Lille. Andre fester skal ha funnet sted i Paris, Wien, Gent og Washington D.C.

Spørsmålet politiet vil få svar på, er om Strauss-Kahn visste at han omgikk prostituerte og om han betalte for omgangen med dem.

- Ikke påkledd

Strauss-Kahns advokater har ikke avvist at han deltok på de utsvevende festene, men hevder deres klient ikke visste at han befant seg blant prostituerte.

- Det er lett å ikke vite det, ettersom du kan forestille deg at på denne typen fester er du ikke alltid påkledd, og jeg utfordrer deg til å skille mellom en naken prostituert og en annen naken kvinne, fortalte Henri Leclerc fransk radio Europe 1 i desember, ifølge The Telegraph.

Flere personer er allerede siktet i Carlton-affæren, blant annet en lokal forretningsmann og en lokal politisjef, ifølge NTB.

Dessuten har det franske byggefirmaet Eiffage sparket en av sine sjefer fordi han skal ha brukt selskapets penger til å kjøpe prostituerte til slike fester.

CARLTON-HOTELLET: Her skal nakenfestene har foregått, ifølge franske prostituerte. FOTO: PHILIPPE HUGUEN/AFP/SCANPIX Foto:

Var ventet som presidentkandidat

Strauss-Kahn gikk av som sjef for Det internasjonale pengefondet (IMF) etter sex-anklagene fra værelsespiken i New York. Påtalemyndigheten la saken til side, men kvinnen, Nafissatou Diallo, har gått til sivilt søksmål. Det lages nå film av av denne historien.

Strauss-Kahn droppet samtidig ut av den franske valgkampen.
Han var ventet å bli det franske sosialistpartiets kandidat ved årets presidentvalg.

Franskmannen har også blitt anklaget for voldtektsforsøk av en forfatter, men denne saken er foreldet.

Mer om

  1. Voldtektssaken mot Strauss-Kahn

Flere artikler

  1. Trolig forlenget varetekt for Strauss-Kahn

  2. Fransk sex-skandale for retten mandag: Strauss-Kahn nekter å ha skaffet prostituerte til sex-fester

  3. Strauss-Kahn tiltales for hallikvirksomhet

  4. Nye detaljer i DSK-saken: Tok prostituert med på IMF-kontoret

  5. Eks-prostituert om Strauss-Kahn (65): – Han lo og var ekkel

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder