SATSER HØYT: Onsdag ble det kjent at Google, med hovedkvarter i Mountain View i California, investerer i satelittselskapet Skybox Imaging. Foto: ,AP PHOTO

Kjøper satellittselskap for 500 millioner dollar

Google kjøper satellittselskapet Skybox Imaging for 500 millioner dollar. Nettkjempen skal bruke selskapets satellitter til å skaffe bilder til sine karttjenester.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Google håper på sikt også å bruke teknologi fra Skybox til å gi internettilgang og hjelpe til i katastrofeområder.

Kjøpet ses som et ledd i konkurransen mellom Google og rivalen Facebook, som begge kjøper opp satellitt- og droneselskaper for å utvide rekkevidden av sine virksomheter.

Oppkjøpet koster IT-giganten knapt tre milliarder norske kroner i dagens valutakurser.

I april overtok Google New Mexico-baserte Titan Aerospace, et selskap som lager droner drevet av solkraft, for en ukjent sum. Google har også prøvd ut et lite nettverk av ballonger som er designet for å skaffe nettilgang på den sørlige halvkule.

Skybox bygger satellitter som er fylt med sensorer og kamerateknologi som kan ta høyoppløste bilder og video av jordoverflaten, men som likevel er mindre og lettere enn tradisjonelle satellitter. En av dem er sendt i bane, og planen er sende opp totalt 24, ifølge selskapets nettside.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder