AVVERGET TERROR: FBI og lokalt politi fotografert på en parkeringsplass i Key West, hvor en IS-sympatisør skal ha planlagt å sprenge en hjemmelaget bombe. Foto:,Ap

FBI: IS-sympatisør planla bombeangrep i Key West

En 23 år gammel mann er siktet for å ha planlagt et terrorangrep mot en populær strand i Key West, melder nyhetsbyrået Associated Press.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Harlem Suarez (23) ble siktet tirsdag.

FBI mener at 23-åringen planla å detonere en bombe på en en strand i den populære turistbyen Key West sør i den amerikanske delstaten Florida.

FBI ble først oppmerksomme på ham gjennom Facebook-oppdateringer der han delte ytterligående holdninger og hyllet terroristorganisasjonen Den islamske staten (IS).

I april skal Suarez ha skrevet: «Vær en kriger, lær deg hvordan du skal kutte av din fiendes hode for så å brenne kroppen lær deg hvordan du skal være verdenskalifatets nye fremtid».

Svensk terrorekspert: –Tunisia er IS' neste mål

FBI opplyser at han senere skal ha lagt til en etterlysning der han ba folk fortelle ham hva man trenger for å lage en bombe og hvordan man gjør det.

«Jeg kan dra til stranden på kveldstid, putte den i sanden, dekke den og neste dag kan jeg bare ringe og den vil, den vil lage en virklig høy lyd fra ingensteds» har Suarez sagt til en FBI-kilde i en innspilt telefonsamtale, ifølge siktelsen.

23-åringens midlertidige advokat Richard Della Fera skriver i en e-post til AP at hans klient «muligens er en forstyrret og forvirret ung man, men definitivt ingen terrorist».

FBI opplyser at Suarez hadde bestilt et AK-47 automatgevær på nettet og at han hadde bedt om å få den levert til en pantelåner i Key West. Selv om 23-åringen kjøpte våpenet på lovelig vis, hadde han ikke fylt ut papirene på riktig måte, og geværet ble derfor returnert til selgeren.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder