OMSTRIDT: Nakoula Basseley Nakoula ble i helga fraktet til politiet for avhør. Foto: REUTERS

Skuespiller får ikke slettet Muhammed-film fra YouTube

En domstol i California avviste torsdag kravet fra en skuespillerinne om at den omstridte Mohammed-filmen blir fjernet fra nettstedet YouTube.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Cindy Lee Garcia mener hun ble lurt til å være med i filmen og saksøker produsenten Nakoula Bassely Nakoula for krenkelse av hennes privatliv og bedrageri.

Hun sier hun har fått dødstrusler og at hennes karriere og renommé er ødelagt etter at det ble kjent at hun hadde medvirket i filmen, som har utløst rasende protester i muslimske land.

Garcia saksøker også Google og YouTube for å ha lagt ut trailere av den amatørmessige filmen, som senere ble dubbet på arabisk.

Facebook sensurerer karikatur

Facebook har sensurert siden til et fransk tidsskrift etter at det la ut en av de nye kontroversielle karikaturene av den muslimske profeten Muhammed.

Tidsskriftet Le Point la ut en link til en sak på Facebook der den ene av de to karikaturene som ble publisert av satirebladet Charlie Hebdo onsdag, ble vist.

Mindre enn en time senere var innlegget slettet av Facebook, og kontoen til Le Point ble sperret i 72 timer, opplyser tidsskriftet.

Protester

De franske karikaturene har vekket reaksjoner i Afghanistan, IRan og Egypt.

De siste dagene har det vært flere demonstrasjoner mot den islam-kritiske filmen «Innocence of Muslims», som er laget i USA, men nå har enkelte også begynt å protestere mot karikaturene som ble offentliggjort av Charlie Hebdo onsdag.

Om lag 300 afghanske studenter samlet seg til en fredelig demonstrasjon i et vestlig-preget område av Kabul og ropte slagord både mot USA og Frankrike.

Like ved ble det arrangert en tilsvarende demonstrasjon med flere hundre deltakere. Også de ropte slagord mot USA, samtidig som de hyllet islam og Afghanistan.

«Død over Frankrike», ropte flere av demonstrantene i Irans hovedstad Teheran. I underkant av 100 mennesker møtte opp foran Frankrikes ambassade for å protestere mot karikaturene.

- En sammensvergelse

En talsmann for Irans utenriksdepartement fordømte tegningene som en fornærmelse mot det som er hellig i islam og kalte dem «en organisert sammensvergelse» utført av «sionister».

I Egypt krevde den mektige bevegelsen Det muslimske brorskap at fransk rettsvesen griper inn overfor Charlie Hebdo, og viser til rettsvesenets inngripen mot magasinet som trykket bilder av en toppløs hertuginne Kate.

Frankrike har valgt å stenge ambassader, franske kultursentre og skoler i rundt 20 muslimske land på grunn av frykt for uro som følge av karikaturene.

De fleste holder stengt fra fredag til mandag, men enkelte stengte allerede onsdag og torsdag. Det er frykt for uro mange steder etter fredagsbønnen, slik det var i forrige uke, da den kontroversielle, amerikanske Muhammed-filmen utløste stort sinne.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder