FORGIFTET: Alexander Litvinenko døde i London i november etter å ha blitt forgiftet. Foto: AP

Litvinenko ble forgiftet av te

(VG Nett) Eks-spionen Aleksandr Litvinenko ble forgiftet etter at noen hadde Polonium 210 i teen hans.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Sky News hevder på sine nettsider at eks-spionen ble forgiftet mens han drakk te under et møte med to russere på et hotell i London den dagen han ble forgiftet.

Det skal ha blitt påvist rester av det farlige stoffet i en te-kanne fra dette hotellet. Ifølge Sky News var te-kannen i bruk på hotellet i flere uker etter at Litvinenko ble forgiftet. Te-kannen skal først ha blitt testet for det radioaktive stoffet den andre uken i desember.

Tidligere fredag skrev amerikanske ABC at britisk politi nå vet hvem som står bak forgiftningen og at det er ventet at de i løpet av kort tid kommer til å ta ut tiltale mot den tidligere spionen Andrej Lugovoj.

- På bakgrunn av rettsmedisinske beviser og etterretningsrapporter har etterforskerne konkludert med at drapet ble satt i scene av russisk etterretningstjeneste, skriver ABC News' på nettsider og sitterer anonyme kilder i det britiske politiet.

Lugovoj som selv er tidligere KGB-offiser, var en av de to russerne som møtte Litvinenko på et hotellet i London dagen han ble forgiftet. Han avviser overfor den britiske avisen Guardian at han har noe med giftdrapet å gjøre.

- Jeg er ikke skyldig. Jeg har ingenting med drapet på Litvinenko å gjøre, sier Lugovoj.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder