I 80 ÅR TIL: - Fidel vil nok leve i 80 år til, sa Cubas visepresident, Carlos Lage, ifølge nyhetsbyrået AP. Neste søndag fyller Cubas president, Fidel Castro (bilde), som har regjert siden 1959, 80 år. Foto: AP

-Castro i god form etter operasjon

Cubas president Fidel Castro følger interessert med og hviler ut etter operasjonen han har gjennomgått, sier en av hans nærmeste medarbeidere.

  • NTB

- Han er på en normal bedringens vei etter en større operasjon. Han er absolutt i live, og svært våken, sa Ricardo Alarcón, som er president i Cubas nasjonalforsamling, til en amerikansk radiostasjon etter at han snakket med Castro onsdag.

Han sa han hadde snakket med Castro både mandag og tirsdag, og at de blant annet hadde snakket om reaksjonene rundt om i verden på at han var syk.

Også hans søster, som bor i USA, sa onsdag at Castro er på bedringens vei og nå er ute av intensiven.

Juanita Castro Ruz, som forlot Cuba i 1964 og ikke har snakket med sin bror på mange år, sa til en amerikansk TV-stasjon at hun hadde informasjon om at han er ute av intensiven

Hun ville ikke si hvem som hadde gitt henne informasjonen, men den kom ikke fra offisielle kilder.

Hun sa også at selv om hun ikke har kontakt med broren av politiske årsaker, gjør det henne trist å se eksilmiljøet i Miami juble i gatene over at han er syk. Tross alt er han hennes bror, sier hun.

Juanita Castro er eier av et apotek i Miami og har stort sett holdt en lav profil siden hun forlot Cuba.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder