FORTVILELSE: Flommen har gått verst utover befolkningen i de nordvestlige og vestlige regionene, Khyber Pakhtunkhwa og Baluchistan. Situasjonen er fremdeles uoversiktlig og flommens ødeleggelser begynner å komme til syne. Faren for spredning av vannbårne sykdommer et stor. Foto: AFP Foto:

Norge gir 30 millioner til flomkatastrofen i Pakistan

Norge bidrar med 30 millioner kroner for å støtte nødhjelpsarbeidet i Pakistan i den akutte fasen, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Norge har allerede bidratt med ni millioner kroner gjennom FNs nødhjelpsfond (Central Emergency Response Fund).

Med et ytterligere bidrag på 21 millioner kroner til FNs barnefond UNICEF, OCHA Emergency Response Fund (ERF- nasjonalt nødhjelpsfond i Pakistan) og Pakistans Røde Halvmåne/Den internasjonale Røde Kors-føderasjonen (IFRC), blir Norges totale innsats til flomofrene på 30 millioner kroner, ifølge en pressemelding fra Utenriksdepartementet.

Les også:Dødsstank over Pakistans flomområder

- Vi vil følge utviklingen i Pakistan tett i tiden fremover og vurdere den humanitære situasjonen fortløpende. FNs koordinerende rolle er avgjørende for en effektiv og god humanitær respons. Vi lar derfor FNs råd være førende for hvordan vi disponerer norske penger, sier Støre. pakip

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder