MONSTER: Denne 13 meter lange og ett tonn tunge slangen spiste krokodiller til frokost. Foto: AFP

MONSTER: Denne 13 meter lange og ett tonn tunge slangen spiste krokodiller til frokost. Foto: AFP

Denne slangen spiste krokodiller til frokost

Den var den største av de største, og hadde krokodiller på menyen, gigantslangen som en gang for lenge siden levde i skogene i Sør-Amerika.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Et internasjonalt forskerteam kunngjorde onsdag at de har funnet fossilrester etter en enorm slange nord i Colombia.

Slangen, som var like lang som en Tyrannosaurus rex, er den største slangen som man har kjennskap til har levd. Den har fått navnet Titanoboa cerrejonensis, som betyr gigantslangen fra Cerrejon, stedet der den ble funnet.

Les også:Forskere reddet komplett skjelett av dinosaur.

Titanoboa var minst 13 meter lang, 1 meter bred og veide trolig over 1 tonn, ifølge rapporten som forskerne har publisert i tidsskriftet Nature.

- Forbløffende stor

Slangen levde for mellom 58 og 60 millioner år siden, i en tid da verdens dyr fortsatt forsøkte å komme seg etter asteroidenedslaget på Yucatán-halvøya, som utryddet dinosaurene og en rekke andre arter for 65 millioner år siden.

- Dette er en forbløffende stor slange, sier paleontologen Jason Head ved universitetet i Toronto, en av forskerne som fant fossilene.

Les også:Ny kjøttetende dinosaur oppdaget.

Titanoboa var den største innbyggeren i den varme, fuktige regnskogen på det søramerikanske kontinentet. Den var et rovdyr og jaktet i vann, selv om den var et landdyr. Den hadde trolig krokodiller som sin livrett, i tillegg til store fisker og ferskvannsskilpadder.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder