Nå er debatterer journalistene

Obama om Kanye West: - Han er en «jackass»

(VG Nett) Den amerikanske presidenten Barack Obama kalte Kanye West en «jackass» etter Taylor Swift-stuntet han gjorde under MTV Video Music Awards natt til mandag.

  • Hanne Kristine Fjellheim

Artikkelen er over ti år gammel

Nå raser debatten blant amerikanske journalister hvorvidt det var greit at ABC News journalister twitret om det presidenten sa i samtale med TV-nettverket CNBCs ansatte før et intervju, melder AP.

Det var CNBC som intervjuet presidenten, og deres ansatte som satt i samtale med ham før intervjuet skulle starte. ABC er et konkurrerende TV-nettverk, men deler likevel en fiberoptisk linje med CNBC av økonomiske årsaker, skriver nyhetsbyrået.

Kjendisnettstedet TMZ.com har fått tak i lydfilen der man hører Obama snakke om Kanye West som «jackass», og nettstedet har i kjent stil lagt ut filen.

VGTV:Hør Obama kalle Kanye West for en «jackass» her

FÅR KRITIKK: Barack Obama. Foto: AFP

ABC har nå gått ut og beklaget til Det Hvite Hus og den konkurrerende TV-nettverket CNBC og sagt at det var feil av deres journalister å twitre om noe Obama sa «off the record».

ABCs ansatte kunne fritt høre på CNBCs samtale med presidenten, og de konkurrerende journalistene twitret raskt om Obamas kontroversielle uttalelser om West.

LES OGSÅ:Kanye gjorde skandale på nattens MTV-galla

Avbrøt

Det var under MTV Video Music Awards, natt til mandag norsk tid, at rapstjernen West avbrøt den unge country-nykommeren Taylor Swift da hun skulle motta prisen for beste video av kvinnelig artist.

VGTV:Se skandalen her!

- Taylor, jeg er virkelig glad på dine vegne, og jeg skal la deg få fortsette, men Beyonce har en av tidenes beste videoer! ropte Kanye foran en målløs Taylor, mens TV-kameraene zoomet en like sjokkert Beyonce i salen. Publikum reagerte med å pipe ut Kanye.

Taylor klarte ikke å fullføre takketalen, men ble stående taus og tydelig ille berørt på scenen før hun spaserte bort.

LES OGSÅ:Gråtkvalt Kanye etter skandalen: - Skammer meg

- En «jackass»

Obama hadde tydeligvis fått med seg opptrinnet, og da presidenten ble spurt om hva døtrene hans synes om stuntet, svarte han fra et eget ståsted.

- Jeg synes det var veldig upassende. Hvorfor avbrøt du? Den unge damen virket som en flott person og hun får prisen sin. Hva gjorde han der oppe?, sier presidenten.

- Hvorfor gjorde han det?, spør en annen person i rommet.

- Fordi han er en «jackass», sier Obama og høster latter.

I det han sier det virker det som om presidenten kjapt forstår at han har gått for langt, og han prøver å spøke bort uttalelsen, skriver AP.

- Kom igjen da folkens, vær litt rause med presidenten. Jeg har mange andre ting å tenke på, sier han.

- Ingen retningslinjer

Idet kommentaren falt var det minst tre journalister som twitret om det fra ABC. Kanalen slettet imidlertid journalistenes twitring innen omtrent en time.

Da var det likevel for sent, og nyheten om at Obama hadde slengt med leppa var allerede ute.

Nå beklager også CNBC for at de ikke tenkte på at ABCs ansatte hadde mulighet til å lytte.

Tidligere ansatt i ABC News og nå professor ved Columbia University, Richard Wald, sier at Twitter er en teknologi som mange nyhetsorganisasjoner ennå ikke har lært seg å tøyle.

- Twitter er et naturlig verktøy for journalister som vil si det de vet når de vet det. Teknologien har utviklet seg alt for fort i forhold til at mange nyhetsorganisasjoner ennå ikke har noen retningslinjer på hvordan deres ansatte skal bruke verktøyet, sier han.

Det Hvite Hus har ennå ikke kommet med en offentlig uttalelse.

Mer om

  1. Barack Obama

Flere artikler

  1. Jimmy Kimmel avbrøt The Killers-vokalist

  2. Kanye West: - Jeg skal aldri nevne Obama igjen

  3. Fra ris til ros: Barack Obama: - Kanyes musikk er fantastisk

  4. Taylor Swift spøker om Kanye West-skandalen

  5. Kanye West tilbake i rampelyset igjen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder