SIDE VED SIDE: Kim Jong-un og Dennis Rodman virket å kose seg under arrangementet i hovedstaden Pyongyang. Foto: Ap

Basketlegenden til diktatoren: - En venn for livet

(VG Nett) Nord-Koreas leder har tilsynelatende funnet tonen med den legendariske amerikanske basketrebellen Dennis Rodman.

  • Vidar Enerstvedt

Artikkelen er over syv år gammel


51-åringen er kjent som urokråke med en stor basketballkarriere bak seg. Han er blant annet også kjent fra reality-tv, for et forhold med selveste Madonna i 1994 og et turbulent og kort ekteskap med skuespilleren Carmen Electra i 1998/99.

De siste dagene har han vært i Nord-Korea på besøk, og torsdag møtte han landets leder Kim Jong-un.

ENGASJERTE: Kim Jong-un og Dennis Rodman levde seg inn i kampen. Foto: AP

Den unge diktatoren er angivelig svært interessert i basketball, og de to satt side ved side og pratet sammen mens de så miksede lag med spillere fra Nord-Korea og USA på parketten.

Etterpå fikk Kim Jong-un skryt av amerikaneren.

- Du har fått en venn for livet, sa Rodman foran tusenvis av tilskuere, ifølge Assoicated Press.

Ifølge Alex Detrick fra den amerikanske organisasjonen Vice, sa Kim Jong-un til Rodman at han håpet besøket ville med på å bryte noe av isen mellom de to landene.

Etterpå spiste de middag sammen.

Besøket dokumenteres også av et TV-team, for en serie som etter planen skal vises på det store kabelnettverket HBO.

VELKOMMEN: Dennis Rodman ble tatt imot av visepresident Son Kwang-ho i den nordkoreanske olympiske komité da han kom til landet mandag. Foto: Reuters


Nord-Korea har den siste tiden kommet med en rekke sterke trusler mot USA. De har også gjennomført en atomprøvesprengning, som er blitt fordømt av store deler av verdenssamfunnet.

- Farene ved Nord-Koreas truende aktiviteter krever flere raske og troverdige handlinger fra verdenssamfunnet. USA vil også fortsette å ta nødvendige steg for å forsvare oss selv og våre allierte, sa president Barack Obama i en uvanlig krass 12. februar.

Nord-Korea har ikke lagt skjul på at atomprøvesprengningen var rettet mot USA. De har også testet ut langdistanseraketter.

Les også: Nord-korea truer USA med nye «sterkere» steg

- Denne kjernefysiske testen var bare det første steget, som vi tok med maksimal tilbakeholdenhet, sa en talsmann for utenriksdepartementet til det statlige nyhetsbyrået KCNA.

- Om USA fortsetter å komme med fiendtligheter og kompliserer situasjonen, så vil vi bli tvunget til å følge opp med sterkere andre og tredje steg, sa talsmannen.

Les også: Truer med «endelig ødeleggelse» av Sør-Korea

Samtidig som Rodman er på besøk i landet skal også den første Twitter-meldingen via mobiltelefon fra det lukkede landet ha blitt sendt ut. Rodman har selv twitret om blant annet at han så frem til å møte Kim Jong-Un.

«I'm not a politician. Kim Jung Un & North Korean people are basketball fans. I love everyone. Period. End of story», har han blant annet meddelt fra landet.

Mer om

  1. Nord-Korea

Flere artikler

  1. Dennis Rodman til Nord-Korea igjen

  2. Dennis Rodman ankommer Nord-Korea i dag: «Jeg gir blanke i hva mennesker verden rundt tenker om ham»

  3. - Vil vise at Nord-Korea ikke er så ille

  4. Dennis Rodman om Kim Jong-Un: - Min venn for livet

  5. Rodman vil invitere Kanye West til Nord-Korea

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder