Ni kvinner mener baby er deres

(VG Nett) Ni kvinner hevder en baby som ligger på sykehus i Sri Lanka etter flodbølgekatastrofen er deres.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

BABY81: En sykepleier mater babyen som ni kvinner mener er deres. Foto: AP

Problemet nå er at det er ni forskjellige kvinner som mener de er mor til et barn som har fått navnet Baby 81. Barnets egentlige navn er ukjent, men alle kvinnene mener de kan se at det er deres sønn.

- Truet med selvmord

- Babyen ble lagt inn på sykehuset i Kalmunai full av søle og skrammer den dagen flodbølgen rammet sørøst-Asia, sier Dr. K.R. Saseenthirian. Det var den 81. innleggelsen den dagen, derav navnet.

Siden har flere kvinner fortalt legene på sykehuset at det er deres lille unge. Kvinnene har kranglet med hverandre og en av kvinnene skal til og med ha truet med å ta selvmord om hun ikke får ta med Baby 81 hjem.

Ledelsen på sykehuset i Sri Lanka har bedt politiet etterforske slektskapet, sier Saseenthirian. Nå vil det være opp til en rettslig avgjørelse hvem som skal få ta med babyen hjem.

DNA

- Hvis retten ber om DNA-tester vil vi gjøre det, sier Saseenthirian. Men slike tester er dyre og det er uklart hvem som skal betale for de.

12.000 barn er omkommet etter katastrofen i Sri Lanka. Det er 40 prosent av det totale antallet omkomne i landet. I tillegg har 1000 barn blitt foreldreløse og 3000 har mistet en forelder, ifølge AP.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder