Nye varmerekorder i hele Europa: Torsdag ble den varmeste dagen i Paris på over 70 år

Flere franske byer satte varmerekord tidligere denne uken. Torsdag ble den franske hovedstatens varmeste målte dag.

Torsdagens værvarsel viste en temperatur opp mot 42 varmegrader i Paris, ifølge Frankrikes nasjonale værbyrå Météo-France.

Nå er temperaturen målt til 42.6 grader. Den gamle varmerekorden i byen, som var på 40,4 grader er dermed slått. Den ble målt i juli 1947.

Send oss ditt varmebilde her!

Flere franske byer satte varmerekord tidligere denne uken. Den franske vinbyen Bordeaux nådde hele 41,2 varmegrader tirsdag. Dermed var byens forrige rekord på 40,7 grader fra hetesommeren 2003 slått.

les også

Sender ut farevarsel for Europa – Venter temperaturer opp mot 40 grader

Rekordvarme i hele Europa

VG skrev i slutten av juni om den farlige hetebølgen i Frankrike, som fikk myndighetene til å innføre en rekke strakstiltak i frykt for gjentagelse av 2003-katastrofen da mer enn 15.000 mennesker omkom i Frankrike.

Med hetebølgen som nå streifer over Europa, har også land som Belgia, Tyskland og Nederland alle fått ny varmerekord, melder nyhetsbyrået AFP.

Onsdag ble det målt til ny varmerekord i Tyskland på 40,5 grader. Allerede torsdag ble denne rekorden tangert og en ny måling viste 42 grader.

Samme dag ble det målt til 40,2 grader i Belgia og 40,4 grader i Nederland.

Torsdag har begge land fått nye varmerekorder, temperaturen har steget til 40.6 grader i Belgia, og 40.4 grader i Nederland.

VARME: På stranden i Brighton, sør i England forbereder de seg for den varmeste dagen noensinne. Foto: GLYN KIRK / AFP

Storbritannia har satt ny varmerekord for juli måned. 38,1 grader er målt i Cambridge, skriver NTB.

Den høyeste temperaturen noen gang er registrert i Storbritannia, er 38,5 grader. Den ble målt i Kent i august 2003, og meteorologene mener den nå kan falle.

Sjekk været der du er på Pent.no

Onsdag kunne VG melde at hetebølgen ser ut til å bomme på Norge, og at den i stedet setter kursen ut i Norskehavet og mot Svalbard.

Natt til torsdag 25. juli hadde Norge sommerens første tropenatt, hvor det ble målt til 20 grader flere steder i landet.

Sliter du med å sove i sommervarmen? Se video og tips fra søvneksperten under!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder