Enorme skogbranner herjer i Portugal - mann pågrepet

En 55 år gammel mann er pågrepet i forbindelse med de omfattende skogbrannene i Portugal. Opptil 1800 brannmenn har kjempet mot flammene.

Politiet opplyser søndag kveld at en 55 år gammel man er pågrepet, melder Reuters. Han er mistenkt for å ha startet en brann i Castelo Branco, der brannene startet lørdag før de spredde seg til Santarem.

– Mistenktes handlinger har satt liv, bygninger og skogen i fare, heter det i en uttalelse fra politiet. De går samtidig ikke så langt som å si at mannen er direkte ansvarlig for skogbrannene.

Minst 20 personer er skadet, hvorav minst én person alvorlig skadet, i skogbrannene i den fjellrike Castelo Branco-regionen, 225 kilometer nordøst for Lisboa, melder Reuters.

I tillegg er minst åtte brannmenn skadet, ifølge nyhetsbyrået AP.

Ifølge Reuters er 14 fly og 251 brannbiler involvert i slukningsarbeidet, i tillegg til 20 soldater og fire bulldosere. To av de tre skogbrannene skal søndag ha kommet under kontroll, ifølge lokale myndigheter.

VANN FRA OVEN: Rundt 1800 brannfolk har jobbet med å slukke brannen i Portugal. Foto: PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP

Brannene startet lørdag ettermiddag, og spredte seg på grunn av kraftig vind, noe som gjorde det vanskelig å kontrollere dem.

– Vi er klare for en vanskelig dag, uttalte en tjenestemann til reportere tidligere søndag, ifølge BBC.

Flere større veier er stengt i forbindelse med brannene.

les også

Skogbrannen i Portugal: «En av de største tragediene på flere år»

STORBRANN: Mange innbyggere har blitt evakuert fra området. Foto: PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP

Portugisisk kriminalpoliti har opprettet etterforskning av brannene, ifølge innenriksminister Eduardo Cabrita. Myndighetene mener det er mistenkelig at alle skogbrannene started mellom 14.30 og 15.30 lørdag.

Brannene herjer mens en hetebølge er i emning over store deler av Europa. Temperaturene i Castelo Branco-regionen er ventet å nå 31 grader på søndag. Seks andre regioner er satt i høyeste brannberedskap.

Skogbranner er et årlig problem i sommervarme og tørre Portugal. I 2017 omkom rundt 100 mennesker i store skogbranner i landet, ifølge AP. Mer enn 250 ble skadet, i det som er den verste katastrofen i Portugals historie.

KAMP MOT BRANNEN: En beboer prøver å holde flammene unna huset sitt i Amendoa. Foto: PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder