MØTTE DRONNINGEN: Statsminister Erna Solberg og dronning Elizabeth. Ved siden av dronningen USAs førstedame Melania Trump. Tysklands forbundskansler Angela Merkel til venstre. Foto: Geoff Pugh/POOL/Reuters

Se bildene: Erna Solberg møtte dronning Elizabeth

Stemningen var god da dronning Elizabeth inviterte statsminister Erna Solberg (H) og de andre NATO-landenes ledere til mottagelse på Buckingham Palace tirsdag.

  • NTB

For Solbergs del var det første gang hun var inne på Buckingham Palace, et besøk hun i forkant sa hun gledet seg til.

Dronningen hadde invitert stats- og regjeringssjefene fra alle NATO-landene i forbindelse med at alliansens toppmøte holdes i London.

Inne på slottet samlet Angela Merkel alle de kvinnelige stats- og regjeringssjefene for å hilse på dronningen sammen.

Et møte som etter bildene å dømme var meget hyggelig.

Bakgrunn: Solberg gleder seg til å møte dronning Elizabeth

Senere på tirsdagskvelden var Solberg og de andre stats- og regjeringssjefene invitert til Downing Street 10 av statsminister Boris Johnson.

les også

Trump slakter Macron, men roser Stoltenberg

Tidligere på dagen møtte Solberg prins Charles, og de to diskuterte miljø, klima og bærekraftsspørsmål.

– Det var et hyggelig møte. Han jobber jo mye med disse tingene, på den måten en kongelig kan gjøre. Han har et stort engasjement for klimasaken gjennom de ulike stiftelsene sine, og det var interessant å høre hva han holder på med. Og han synes det var interessant å høre hva Norge driver med, sa Solberg.

Prins Charles fikk også en av de etter hvert berømte fotballene som Solberg deler ut når hun er ute i verden og snakker om bærekraftsmålene.

Rettelse: Ved en feil ble det ved publisering lagt byline til en VG-journalist på denne artikkelen, som er skrevet av NTB. Artikkelen er skrevet av NTB, og byline er nå endret til NTB. Artikkelen ble rettet og oppdatert 04.12.2019 klokken 09.47.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder