Kineser døde i Paris av coronavirus- første dødsfall i Europa

En kinesisk mann i 80-årene døde på sykehus i Paris etter å ha blitt smittet av viruset Covid-19. Det er første gang viruset tar liv i Europa.

 • Halvor Bjørntvedt
 • NTB

Artikkelen er over 180 dager gammel, myndighetenes råd angående coronasmitten kan derfor være utdaterte. Du kan alltid holde deg oppdatert i vår spesial, eller gjennom FHIs nettsider.

Franske myndigheter bekrefter dødsfallet lørdag formiddag.

Det dreier seg om en kinesisk mann i 80-årene, som var i landet som turist, opplyser helseminister Agnés Buzyn. Mannen hadde vært innlagt på sykehuset Bichaut-Claude Bernard i Paris siden 25. januar, og ble holdt isolert.

Franske myndigheter ble informert om dødsfallet fredag kveld. Mannens datter er også innlagt på samme sykehus, men skal ikke være i faresonen, ifølge helseministeren.

Desinfiserer pengesedler

Covid-19-viruset har til nå smittet over 66.000 mennesker i Kina, mens over 1.500 er døde. I Beijing har tre personer dødd som følge av viruset.

Kinesiske myndigheter har begynt å desinfisere og isolere pengesedler i et forsøk på å hindre at det viruset sprer seg videre.

Banker bruker ultrafiolett lys eller høye temperaturer for å desinfisere yuan-sedler. Deretter blir de låst ned og lagret i 7–14 dager, opplyste den kinesiske sentralbanken lørdag.

CORONA-DØDSFALL: Den kinesiske turisten var innlagt på sykehuset Bichaut-Claude Bernard i Paris. Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT / AFP

Samtidig risikerer alle som vender tilbake til Beijing strenge straffer hvis de ikke følger en ordre om å holde seg inne i boligene sine de første 14 dagene.

Det melder kinesiske medier lørdag. Det er helsemyndighetene i Beijing som har gitt ordren.

Lørdag ble det bekreftet at 67 nye personer er smittet av viruset på cruiseskipet Diamond Princess, som ligger i karantene utenfor Tokyo i Japan, melder AFP.

les også

Kraftig økning i antall virusdøde etter ny testmetode: Dette er forklaringen

Fredag opplyste helsemyndigheter i Hubei-provinsen at det er registrert 139 nye virusdødsfall. 2420 nye smittetilfeller er registrert, der 1138 er klinisk diagnostisert.

RISIKERER STRAFF: Mange av Beijings innbyggere var bortreist på nyttårsferie da det ble slått alarm om det nye koronaviruset. Nå må de holde seg inne i 14 dager når de kommer tilbake til den kinesiske hovedstaden. Foto: Mark Schiefelbein / AP / NTB scanpix

14 dagers overvåking

Folk som kommer tilbake til Beijing etter nyttårsferien, kan også velge å gå med på frivillig helseovervåking i 14 dager som et alternativ til å sitte inne i karantene.

Ingen nordmenn har så langt testet positivt på prøver for covid-19. Folkehelseinstituttet fortalte til VG i går at enkelte bedrifter har bedt ansatte om å holde seg hjemme etter å ha vært i Kina.

Les også

 1. Bedrifter pålegger karantene etter Kina-retur

  Flere personer har tatt kontakt med Folkehelseinstituttet etter å ha blitt bedt av arbeidsgiver om å holde seg hjemme…

Mer om

 1. Kina
 2. Coronaviruset

Flere artikler

 1. Viruseksperter har startet arbeidet i Kina

 2. 41 bekreftet døde av lungevirus

 3. Nye funn om coronaviruset: Smitter før symptomene vises

 4. Tre nordmenn hjemme fra Kina er ikke coronasmittet

 5. Fransk lege: Første franske coronatilfelle i desember

Fra andre aviser

 1. De første smittetilfellene i Europa er bekreftet i Frankrike

  Aftenposten
 2. Viruseksperter har startet arbeidet i Kina

  Bergens Tidende
 3. Kina-viruset påvist i Frankrike – første tilfeller i Europa

  Bergens Tidende
 4. 16-åring i Frankrike død etter koronasmitte

  Aftenposten
 5. Nytt virus-dødsfall: Første gang viruset tar liv i Europa

  Fædrelandsvennen
 6. Full smittealarm i Beijing etter koronautbrudd på marked

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder