337 pågrepet i 38 land for overgrepsmateriale av barn

337 mistenkte er pågrepet i 38 land i forbindelse med etterforskning av overgrepsfilmer av barn på internett, opplyser britiske og amerikanske myndigheter.

NTB-AFP

– Pågripelsene er gjort i 38 land, inkludert Storbritannia, Irland, USA, Sør-Korea, Tyskland, Spania, Saudi-Arabia, De forente arabiske emirater, Tsjekkia og Canada, heter det i en uttalelse fra det britiske National Crime Agency (NCA).

Pågripelsene er gjort i forbindelse med etterforskning av et nettsted på det mørke nettet. Nettstedet «Welcome to Video» drives fra Sør-Korea og har distribuert 250.000 videoer som er lastet ned om lag 1 million ganger verden rundt.

les også

Ektepar tiltalt: Tatt med norgeshistoriens største beslag av overgrepsmateriale

– Nettstedet tjente penger på seksuelle overgrep mot barn og var blant de første nettstedene som tilbød motbydelige videoer til salgs ved bruk av kryptovalutaen bitcoin, heter det i NCAs uttalelse.

Etterforskningen er gjort i samarbeid med politi i Sør-Korea og Tyskland.

Det amerikanske justisdepartementet opplyser at nettstedet drev «den største markedsplassen for seksuell utnyttelse av barn når det gjelder omfang av innhold» da det ble stengt.

les også

41-åring i retten for overgrep mot mer enn 40 mindreårige jenter

Den første mistenkte i saken ble pågrepet i 2017. Siden er sju menn blitt dømt i Storbritannia, blant dem en mann som er fengslet i 22 år for voldtekt og overgrep mot barn i materiale som ble distribuert via nettstedet.

Nettstedet finnes på det såkalte mørke nettet. Det kreves egen programvare for å få tilgang, og det mørke nettet brukes ofte til utveksling av ulovlig innhold og produkter.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder