Bin Laden-brev oppfordrer til massødeleggelse

(VG Nett) «Det er nødvendig å konsentrere vårt arbeid om å drepe, slåss og lage feller for å ødelegge inntrengerne til de gir opp». Dette skal angivelig Osama bin Laden ha skrevet til sine støttespillere.

ARTIKKELEN ER OVER 18 ÅR GAMMEL

Bin Laden hevder at muslimene har en hellig plikt til å drive ut amerikanske styrker fra Saudi-Arabia og Gulfen, og viser til USAs sanksjoner mot Irak og betegner dem som "verste internasjonale terrorisme".

Beslaglagt av Scotland Yard

De fire brevene, som ble beslaglagt av Scotland Yard under etterforskningen av bombeangrepene på de amerikanske ambassadene i Tanzania og Kenya i 1998, ble i går publisert av den italienske avisen La Repubblica.

Dersom brevene er ekte, gir de et innsyn i hvordan bin Laden leder sine disipler. De understreker også hvordan han vil fjerne vestlig makt fra oljeressursene i hans hjemland Saudiarabia.

I det første brevet som er datert 23. august 1996 fortelles det om hvordan forfatteren unngikk å bli tatt ved å flykte i fjellene i Afghanistan.

"De jaget meg i Sudan, Pakistan, Afghanistan, men takk Allah for det sikre stedet på toppen av Hindu Kush."

"...berøvet sin eksistens"

Han skriver at amerikanerne og deres allierte har påført muslimene de største lidelsene siden profeten døde, gjennom okkupasjonen av Ka'ba og Qibla, med de to hellige moskeene.

"Folket til de to moskeene er blitt berøvet sin eksistens."

"Det er nødvendig å konsentrere vårt arbeid om å drepe, slåss og lage feller for å ødelegge inntrengerne til de gir opp" , heter det i brevet.

I et brev fra 16 april 1998 står det:

"USA har kunngjort sin beslutning om å føye den islamske regjering i Afghanistan til listen over land som støtter terrorisme, og åpner for straffetiltak som anses nødvendig ut fra amerikansk lov."

Lenger nede i brevet kommer han inn på USAs sanksjoner mot Irak:

"USA gjennomfører den verste internasjonale terrorisme. Er det ikke grusom terrorisme som USA står for i Irak, hvor barn, kvinner og gamle er dømt til å sulte?

Økende motstand

7. mai 1998 skrives det at motstanden fra de muslimske landene mot USAs invasjon av de hellige stedene øker i styrke og utbredelse.

"Det siste eksemplet er fatwaen som er kunngjort av de afghanske intellektuelle, som slår fast plikten til å drive ut amerikanske styrker fra den arabiske halvøya, landet med de hellige stedene. De samtykker i at ansvaret for denne utdrivingen hviler på hele den muslimske nasjon og ikke bare på folkene på den arabiske halvøy. Videre erklærer de hellig krig mot amerikanerne."

Oppfordringen til sine støttespillere til å tilegne seg våpen for masseødeleggelse kommer i et brev datert 29. mai 1998.

"Uten disse våpnene, vil muslimene være uten beskyttelse overfor de 200 atomstridshodene til Israel og våpnene for total ødeleggelse som finne si de kristne landene under ledelse av USA og Storbritannia."

Skeptisk

Tre menn, Khalid al-Fawwaz, Adel Abdul Bary and Ibrahim Hussein Eidarous ble i september 1998 arrestert i forbindelse med etterforskningen av ambassadeangrepene. Mandag skal de møte i retten i London etter å ha anket avgjørelsen om at de skal utleveres til USA .

Tirsdag kveld sa Fawwaz advokat, Akhtar Raja at han var svært skeptisk til om brevene var ekte og sa at de ikke var i overensstemmelse med andre brev som man visste var fra bin Laden.

- Jeg har sett dokumenter av denne type tidligere?jeg er svært, svært skeptisk til disse brevene, sa Raja.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder