HJEM KOLLAPSET: Kinesere prøver å ta seg inn i kollapsede hjem etter snøstormens herjinger. Foto: AFP

Minst 38 drept i snøstorm i Kina

(VG Nett) Et voldsomt snøvær har så langt tatt livet av minst 38 personer i Kina, og gjort skader i milliardklassen.

Kathrine Hammerstad
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Snøstormene i nord betegnes som det verste i manns minne. Bare i Shaanxi-provinsen er 24 mennesker omkommet i snøstormene, som førte til nesten 500 alvorlige trafikkulykker.
Også fra provinsene Hebei, Shanxi, Shaanxi, Shandong og Henan ble det fredag meldt om tett snødrev og kaos i trafikken. 19 av dødsfallene har direkte sammenheng med trafikkulykker som følge av snøkaoset.

Drept i bygningskollapset

To personer skal ha blitt drept da bygninger kollapset, en av disse skal ha oppholdt seg i en skolekantine. Uværet har så langt brakt 158.000 mennesker på flukt, ifølge AP.

7000 bygninger er ødelagt, det samme er store fruktbare landområder.

- Skadene etter uværet beløpet seg til 3,5 milliarder yen, sier en representant for den kinesiske regjeringen, ifølge nyhetsbyrået AP.

Dette tilsvarer drøye 2,8 milliarder norske kroner.

Artikkelen fortsetter under bildet...

DELT I TO: Taket på denne bensinstasjonen i Xingtai i Kinas nordlige Hebei-provins ble rett og slett delt i to av de enorme snømengdene. Foto: AFP

Snøstormer så tidlig på vinteren er uvanlig i Kina, som dermed ble tatt på sengen da uværet rammet. Ikke siden etableringen av kommuniststaten i 1949 har det vært så voldsomt uvær, ifølge myndighetene. Hovedstaden Beijing ligger midt i det uværsrammede området, og er rammet av tre omganger med store snømengder. Dette har skapt enorme problemer for veitrafikken og ført til innstilling av en lang rekke flyruter.

SMADRET: Denne bilen ble smadret under bensinstasjontaket som kollapset i Xinghai. Foto:

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder