FLYKTNINGER: På to uker har nesten 300.000 rohingya-muslimer flyktet fra Myanmar til Bangladesh. Foto: Munir Uz Zaman AFP

Rohingya-opprørerne erklærer våpenhvile i Myanmar

Rohingya-opprørerne i Myanmar har erklært ensidig våpenhvile, bekrefter opprørsgruppen Arsa på Twitter.

  • NTB
Publisert:

Nesten 300.000 rohingyaer har flyktet til Bangladesh etter at det på ny brøt ut kamper mellom opprørerne og regjeringsstyrker i Myanmar.

Lørdag meldte Arakan Rohingya Salvation Army (Arsa) på Twitter at de innfører en ensidig, månedslang våpenhvile fra og med søndag.

Desperate samtaler med familien i Myanmar: – De brenner våre hus, og de brenner mennesker

Våpenhvilen skal gjøre det lettere for hjelpeorganisasjoner å arbeide i den urolige Rakhine-provinsen som grenser til Bangladesh.

– Arsa oppfordrer alle involverte humanitære aktører til å fortsette hjelpearbeidet for alle ofre for den humanitære krisen, uten hensyn til etnisk eller religiøs bakgrunn, heter det i en uttalelse fra gruppen.

Antall flyktninger i Bangladesh har økt med rundt 20.000 bare det siste døgnet.

– Rundt 290.000 rohingyaer har ankommet Bangladesh siden 25. august, sier Joseph Tripura, en talsmann for FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) lørdag.

Slått, voldtatt, drept og brent: Dette må du vite om rohingyaene

Siden det brøt ut ny uro i delstaten Rakhine 25. august, er rundt 400 mennesker drept, ifølge hæren i Myanmar. Da angrep rohingya-opprørere 20 politiposter og en militærbase i Rakhine. Myndighetene svarte kontant med en offensiv som FN kritiserte og karakteriserte som tett opptil etnisk rensing.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder