POPULÆRT: Pokemon Go er et av spillene som selger best i App Store. Foto: Richard Vogel AP

Politiet i Australia: – Slutt å fange Pokemon på stasjonen!

Ny applikasjon sender folk på jakt etter Pokémon i den virkelige verden, men se deg for før du krysser gaten.

Artikkelen er over tre år gammel

På 90-tallet var de japanske Pokémon-figurene på tv-skjermen, i lekebutikken og på spillkonsoller som Gameboy og Nintendo. Nå kan nostalgiske sjeler fange Pokémon med mobilkameraet på steder i den virkelige verden.

Pokémon GO gikk live i USA på 7. juli, og de ivrige Pokémon-trenerne lar ingenting stoppe jakten for å fylle opp pokedexen sin, skriver The Independent.

Melding fra politiet

I Australia har flere overivrige Pokémon-trenere gått for langt.

Appen lister nemlig opp landemerker kalt Pokestops der spillere kan hente pokeballer og fange Pokémon. Et av punktene hvor figuren Sandshrew kan fanges ser ut til å være lagt inni en politistasjon.

Har du sett?: Politijakt etter ku som stakk av fra Oslo-slakteri

– For de vordende Pokémon-trenerne der ute som bruker Pokémon Go – mens Darwin politistasjon kanskje ser ut til å være et Pokestop, vær oppmerksom på at du faktisk ikke må gå inn på stasjonen for å få pokeballene, sier Northern Territory, Fire and Emergency Services på Facebook.

Flere Pokémon-uhell

Det skal allerede være rapportert om flere uhell med Pokémon-trenere.

– Det er også en god idé å se opp, bort fra telefonen og se begge veier før du krysser gaten. Den Sandshrewen går ikke sin vei, sier nødetatene i facebook-posten.

– Vær trygg og fang dem alle!

Også i USA har det populære mobilspillet fått oppmerksomhet:

I jakten på en Pokemon fikk nemlig 19 år gamle Shayla Wiggins fra Wyoming seg litt av en overraskelse da hun plutselig gikk på en død person.

– Jeg gikk mot broen da jeg oppdaget noe i vannet. Jeg måtte ta en ny titt, og forstod da at det var en død person, sier hun til den lokale TV-kanalen KTVQ.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder