Her skyter helikopteret mot Erdogans sikkerhetspoliti

Ny video viser bilder fra kuppforsøket fredag kveld. Sikkerhetsvaktene prøver å forsvare seg med pistoler.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Hundrevis av skudd, områder opp i røyk og privatbiler som er meter unna å bli truffet av skuddene. Filmen er tatt fra kuppforsøket i Tyrkias hovedstad Ankara.

Det dramatiske angrepet var rettet mot hovedkvarteret til den nasjonale etteretningsorganisasjonen MIT.

Brende om Tyrkia: Håper Erdogan ikke misbruker seieren

Vaktene forsvarer seg med pistoler

Videoen viser noen av øyeblikkene fra dramaet som utspilte seg i Tyrkias hovedstad fredag kveld.

I videoen ser man kuppmakere åpne ild fra et helikopter mot hovedkontoret til etterretingstjenesten I Ankara. Skuddene treffer like ved bilene som kjører utenfor bygningen.

Kaos i Tyrkia: Flere hundre drepte

Sikkerhetsvaktene skyter tilbake på helikoptrene med pistoler og maskinpistoler.

Avviser kupplederanklage

Mandag ettermiddag ble det klart at den tidligere flyvåpensjefen i Tyrkia anklages for kuppforsøket. Akin Ozturk er blant de 103 generalene og admiralene som så langt er pågrepet, og han har selv tilstått å ha deltatt i kuppforsøket.

Myndighetene mener Ozturk var den innenlandske lederen av kuppforsøket, og at han ble bistått av Fethulla Gülen. Gülen er en religiøs leder som bor i eksil i USA, og regnes som Erdogans erkefiende. Gülen avviser all innblanding, mens Ozturk avviser at han var kuppleder.

– Jeg er ikke personen som planla eller ledet kuppet, sa Ozturk da han ble fremstilt for varetektsfengsling. Han hevdet ifølge NTB at han heller ikke vet hvem som ledet kuppet.

Han og de 26 andre generalene og admiralene som møtte i domstolen i dag, anklages for å ha forsøkt å styrte den nåværende regjeringen, og for å ha planlagt å drepe president Recep Tayyip Erdogan.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder