Etterlyser sine kjære med bilder i sosiale medier

Desperate pårørende etterlyser sine kjære i sosiale medier for å finne ut om de har overlevd det grusomme terrorangrepet i Paris.

  • Kristine Hellem Aanstad
  • Stella Bugge

Artikkelen er over fire år gammel

Minst 128 mennesker ble drept i en rekke simultane bombe- og skyteangrep i Paris fredag kveld. Over 300 er lagt inn på sykehus. For 80 av dem er tilstanden kritisk.

Ifølge den britiske avisen The Guardian, skal det første navngitte offeret for terrorangrepene være juristen Valentin Ribet.

Foto: SKJERMDUMP FRA LSEs Twitterkonto. ,

To belgiere en svenske skal være blant de drepte, men mange mennesker er fortsatt ikke gjort redegjort for, og nå sitter familie og venner med spørsmål om sine kjære. For å få svar har flere tatt til sosiale medier, hvor de har publisert bilder og en desperat bønn om at hvis noen har sett deres nærmeste at de tar kontakt, melder Mashable.

Ifølge Daily Mail bruker fortvilte familier og venner hastagen 'Rechercheparis' – som betyr 'søk Paris' – som nå har fått avleggere både på Facebook og Twitter.

Få siste nytt fra Paris i VG Direkte

– Leter etter lillesøsteren min

En av dem er Clara R som i natt la ut et bilde av en lyshåret kvinne:

«Vi leter etter Marie som jobbet på Bataclan, vi har ikke hørt noe. Hvis du ser henne ta kontakt med meg».

Lørdag morgen la hun ut et nytt bilde av venninnen sin, hvor hun skriver at Marie fortsatt ikke er funnet og ber om at man tar kontakt hvis man vet noe om hvor hun kan befinne seg. Flere Twitter-brukere har re-twittret meldingen hennes:

«Jeg leter etter lillesøsteren min Soad».

«Jeg har også flere venner som av og til er på Bataclan. Jeg finner ikke ut hvor de er nå».

«Ingen informasjon om Caroline Prénat, vet du noe var så snill å gi meg beskjed. Jeg er sammen med kjæresten hennes, det er ingenting nytt», skriver brukeren Douds og legger ved et bilde av Caroline:

Gisselsituasjon

I nærmere tre timer var det en gisselsituasjon i konsertlokalet Bataclan, der California-bandet Eagles of Death Metal spilte fredag kveld.

Politiet stormet lokalet like før klokken ett natt til lørdag. Minst 87 mennesker skal ha blitt drept under konserten. Syv skal være alvorlig skadet.

– Jeg tror de var tre og de fyrte bare av i mengden. De var bevæpnet med store våpen. Jeg tror det var kalasjnikov, og det lagde et helvetes leven. De stoppet ikke å skyte, forteller Pierre Janaszak (35) til AFP.

Blant de døde er minst tre terrorister som sprengte seg selv i luften da politiet aksjonerte. Konsertlokalet Bataclan ligger rundt 200 meter fra de gamle lokalene til satiremagasinet Charlie Hebdo.

I tillegg til angrepet på konsertlokalet, mistet flere livet da terroristene gikk til angrep på Rue Bichat, Rue de la Fontaine, fotballarenaen Stade de France, Rue de Charonne og Boulevard Voltaire.

«Trygghetssjekk»

Da terrorangrepet ble kjent aktiverte Facebook «trygghetssjekken» sin. Det er en side hvor man kan registrere seg som trygg, og så får vedkommendes Facebook-venner opp en melding om at denne personen er i sikkerhet.

Les også: Her skjedde angrepene i Paris

Den samme tjenesten ble også brukt da Nepal-jordskjelevt kom.

Mer om

  1. Terrorangrepet i København
  2. Frankrike

Flere artikler

  1. Her åpner politiet ild mot gjerningsmennene

  2. Verden fulgte Benjamins oppdatering fra massakren på Bataclan

  3. Minst 87 skal være drept på konsert: Terroristene sprengte seg selv da politiet stormet konsertlokale

  4. Nytt bilde viser grusomt åsted på Bataclan etter massakren

  5. Paris-terroren: Her skjedde angrepene

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder