SE SÅ LITEN: En av to helt nyfødte pandababy blir undersøkt av ansatte ved National Zoo i Washington D.C. Foto:National Zoo,Twitter

Dobbel pandalykke i amerikansk dyrepark

Først fødte Mei Xiang en pandababy. Knappe fem timer senere kom det enda en!

Cathrine Ekehaug
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Klokken 05.35 natt til søndag lokal tid kunne National Zoo i Washington D.C ønske en splitter ny panda velkommen til verden. Men babylykken stoppet ikke der: Knappe fem timer senere, klokken 10.07, ble ytterligere en lyserosa pandababy født i dyreparken. Det meldte dyreparken selv på Twitter.

Foreløpig er det uklart hvem som er faren til de to babyene, skriver nyhetsbyrået AP. Den nybakte tvillingmoren Mei Xiang ble nemlig kunstig insaminert med sperm fra to herrepandaer i april. Den ene var Tian Tian, som i likhet med Mei Xiang bor i dyreparken i D.C. Den andre heter Hui Hui, og kommer fra Wolong i Kina.

I GANG: Like etter dette stillbildet er tatt, går vannet til Mei Xiang, og fødslene er i gang. Foto:National Zoo,Twitter

Dersom de to pandababyene overlever blir det Mei Xiangs tredje og fjerde avkom som overlever, skriver nyhetsbyrået. Hennes første barn, Tai Shan, ble født i 2005 og ført tilbake til Kina i 2010. Den andre, Bao Bao, fyller to år søndag og bor fremdeles i dyrehagen i D.C.

Se de UTROLIG søte bildene fra Bao Baos ettårsdag: Feiret ettårsdagen til pandababyen Bao Bao med spesiallaget kake

De to nyfødte babyene viser alle tegn til å være sunne og friske, opplyser dyrehagen. De ansatte ville følge nøye med på de to foreløpig navnløse pandaene i tiden fremover.

Pandaene er en av verdens mest utrydningstruede arter, skriver NTB. Det er rundt 1.600 pandaer i vill tilstand i noen få fjellkjeder i Kina, pluss rundt 300 i fangenskap, de fleste i Kina.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder