OPPDAGET DE TERRORISTENE? Tekstmeldinger sendt via WhatsApp kan tyde på at sivilt kledd politi fattet mistanke til terroristene siden de ankom i tykke vinterjakker, der de skjulte våpnene sine.
OPPDAGET DE TERRORISTENE? Tekstmeldinger sendt via WhatsApp kan tyde på at sivilt kledd politi fattet mistanke til terroristene siden de ankom i tykke vinterjakker, der de skjulte våpnene sine. Foto: Ozan Kose AFP

Flyplass-politiet skal ha reagert på terroristene: «Han ser ut som en tyv, skal vi forfølge ham?»

ISTANBUL (VG) Kort tid før terroristene satte i gang sitt angrep mot Atatürk-flyplassen i Istanbul, skal de ha blitt overvåket av politiet, som trodde de var tyver.

Publisert:Oppdatert: 01.07.16 kl. 08:52

Det viser meldinger som skal ha blitt sendt mellom flyplass-politifolk på meldingstjenesten WhatsApp, som den tyrkiske avisen Hurriyet har fått tilgang til.

44 mennesker har så langt blitt drept og mer enn 200 ble skadet i terrorangrepet. Politiet skal ha blitt oppmerksomme på mennene fordi de tross den behagelige temperaturen på over 20 grader hadde på seg tykke jakker.

Bakgrunn: Slik skal terroristene ha tatt seg inn på flyplassen

En av polititjenestemennene, som skal ha lagt merke til de mistenkelige mennene, skrev på WhatsApp: «Han har på seg jakke i dette været». Deretter spør han: «Skal vi undersøke hans ID?»

Politimannens mistanke var nemlig: «Han ser ut som en tyv».

Deretter foreslo han å ta opp forfølgelsen, og ba en kollega om å informere ytterligere to politimenn: «Vi følger etter han med Ahmet». «Ok, jeg kommer også», lyder svaret.

I den siste meldingen heter det: «Vi står utenfor terminalen for internasjonale avganger».

Les også: Hedrer drepte venner etter terroren

Der spurte en politimann det som skal ha vært en av terroristene om å vise frem legitimasjon. Vedkommende skal da, ifølge den tyrkiske avisen, ha latt som om han lette etter passet sitt. I stedet skal han ha dratt opp et våpen, skutt den sivilkledde politimannen tre ganger, og såret ham hardt.

Deretter skal han ha løpt i retning terminalen, hvor han utløste bombevesten sin. I kaoset som fulgte, skal de to andre terroristene ha løpt inn i terminalen.

Les også: Frykt og sinne inne på flyplassen

Publisert:Oppdatert: 01.07.16 kl. 08:52