NÆRT SAMARBEID: Belgiske politibetjenter og soldater, her avbildet i Brussel i slutten av november, samarbeidet tett med å håndtere situasjonen som oppsto i byen etter terrorangrepene i Paris. Personene på bildet har ingenting med saken som nå blir omtalt av belgiske medier.

NÆRT SAMARBEID: Belgiske politibetjenter og soldater, her avbildet i Brussel i slutten av november, samarbeidet tett med å håndtere situasjonen som oppsto i byen etter terrorangrepene i Paris. Personene på bildet har ingenting med saken som nå blir omtalt av belgiske medier. Foto: Benoit Tessier , Reuters

Belgisk avis: Hevder politi og soldater arrangerte sexorgie i terrorstengt Brussel

Talsmann: Skulle takke politiet

Forsvaret: – Ikke en disiplinærsak

Mens kollegene jaktet på terrorister, hevdes det at to politibetjenter og åtte soldater hadde en sexorgie på en politistasjon i Brussel.

Eivind Lindkvist Johansen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Belgiske politimyndigheter skal nå undersøke påstandene som først ble omtalt av den belgiske avisen La Derniere Heure tirsdag.

Saken er også omtalt av belgiske De Standaard og BBC.

Etter terrorangrepene i Paris har den belgiske hovedstaden i flere perioder den siste måneden stengt skoler, universiteter og T-baner som en følge av ulike terrortrusler. Politi og soldater, som i flere uker nærmest har beleiret byen, har også aksjonert mot flere adresser i byen.

I forbindelse med terrorsituasjonen ble rundt 20 soldater innkvartert i en av etasjene på en politistasjon i Ganshoren, like ved bydelen Molenbeek der flere av Paris-terroristene holdt til.

Ifølge den belgiske avisen skal to kvinnelige politibetjenter og åtte soldater ha deltatt på en fest inne på politistasjonen. Ifølge La Derniere Heure har det den siste tiden gått mye rykter om at festen utviklet seg til en sexorgie. Saken er nå et «stort samtaleemne», ifølge avisen.

Skulle takke politiet

Polititalsmannen Johan Berckmans opplyser overfor DH at soldatene overnattet der i rundt to uker. Han sier samtidig at var en fest på stasjonen, men vil imidlertid ikke bekrefte om festen gradvis artet seg til å bli en sexorgie. Orgien skal ha blitt avbrutt da en overordnet oppdaget det som foregikk.

– Da de (soldatene, journ.anm.) dro, ble det arrangert en liten fest for å takke politiet i området, sier Berckmans til avisen.

– Vi har innledet en etterforskning for å finne ut av nøyaktig hva som skjedde.

Sett denne? Sjefen for USAs narkopoliti går av etter sexskandale

Oppdaget av overordnet

Videre skriver avisen at flere ansatte ved stasjonen hevder at noen av deres kvinnelige kolleger ble «ville og gale» av tanken på de uniformerte soldatene.

Onsdag skriver DH at politiet allerede har avhørt en person som deltok på festen, som skal ha vart til langt ut i morgentimene.

Husker du? Par hadde sex midt i gaten – nektet å gi seg da politiet kom

Forsvaret: – Ikke en disiplinærsak

Soldatene som deltok på festen holder vanligvis til på en base nær Ardennes. Forsvarstalsmann Olivier Severin kom med følgende uttalelse til DH onsdag:

«Dette er ikke en disiplinærsak. Akkurat nå ønsker vi bare å finne ut av det som har skjedd. Hvis dette faktisk skjedde, så vil våre undersøkelser finne ut om de som deltok gjorde det frivillig. Vi har foreløpig ikke registrert noen klager», sier Severin, før han legger til:

«Fra det øyeblikket de befinner seg på et privat område utenfor arbeidstid, har de lov til å gjøre hva de vil».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder