KJØRTE UTFOR: Det er fra denne klippen nord for Fort Bragg nær Mendocino i California at bilen kjørte utfor stupet. Foto: Kale Williams / TT / NTB Scanpix

SUV med familie på åtte utfor stup - fem drept, tre savnet

De siste dagene har nyhetsbildet i USA vært preget av historien om en SUV med seks ungdommer og deres foreldre som kjørte utfor et stup i California. Mødrene og tre barn ble funnet omkommet. Tre er fortsatt savnet.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL
les også

Slik var virkelighetens «Nattsvermeren»: Holdt kvinner fanget for å få barn med dem

Pluss content

Det var ekteparet Jennifer Hart og Sarah Hart og deres seks adoptivbarn, som satt i bilen, da den akselererte i høy fart utfor et stup i California i USA.

Det er ukjent nøyaktig når ulykken skjedde, men bilen ble oppdaget av en tilfeldig forbipasserende 26. mars. Kvinnene og tre av barna ble funnet i og utenfor bilen kort tid etter. Tre andre barn er fortsatt savnet.

Søndag opplyste lokale myndigheter at bilens programvare indikerer at bilen kan ha blitt kjørt utfor med vilje.

les også

Ektepar hørte rare lyder i huset – fant gigant-alligator i innendørsbassenget

Ingen bremsespor

– Bilens data viser at den stoppet på en flat, grusbelagt rasteplass før den akselererte utfor den bratte fjellsiden og stupte 30 meter, sier Greg Baarts, leder ved California Highway Patrol til Associated Press.

KLIPPEKANT: Hjulspor på kanten av klippen der bilen ble heist på land. Foto: Kale Williams/The Oregonian via AP

– Informasjonen fra bilens datasystem, mangel på bremsespor og mangel på tegn til at føreren bremset har ført til at myndighetene tror utforkjøringen ble foretatt med overlegg, sier Baarts.

les også

40 år siden «Unabomberens» terrorvelde begynte

Pluss content

Vanskelig søk

De tre savnede barna fryktes å ha blitt dratt ut til sjøs.

– Området er svært vanskelig å søke, fordi havstrømmene og tidevannet er kraftig, det er uforutsigbart, og det grumsete vannet gjør det vanskelig å se, sier Greg Van Patten, talsperson for de lokale myndighetene i Mendocino County, hvor ulykken skjedde.

les også

Bildet av Devonte gikk verden rundt etter Ferguson-opptøyene: Nå er han savnet

Bilen ble funnet med speedometeret låst på 145 kilometer i timen. Funnet bekreftes av Baarts.

Men han understreker at det ikke indikerer at bilen hadde den farten da den kjørte ut. Speedometeret kan ha låst seg etter at bilen traff fjellsiden.

FRYKTET OMKOMMET: Devonte Hart var bare 12 år gammel da dette ikoniske bildet ble tatt i en markering mot politivold i Portland, Oregon. Bildet gikk verden over. Foto: Johnny Huu Nguyen / TT / NTB Scanpix

Devonte ble verdenskjent

Den multietniske familien var kjent som the Hart Tribe, og var en frisinnet gjeng, som tok spontante langturer og delte ut gratis klemmer.

En av sønnen i familien, Devonte Hart (15), ble kjent da hans bilde gikk verden rundt for tre år siden.

les også

Trump til frontalangrep på immigrant-ordning

For tre år siden ble Devonte, som da var tolv år gammel, verdenskjent som et symbol på håp og samhold i USA. Det var i 2014, da den betente saken om politivold og rasisme førte til voldsomme demonstrasjoner, etter at den ubevæpnede tenåringen Michael Brown (18) ble skutt av en politimann i Ferguson, Missouri.

I Portland i delstaten Oregon tok den da 12 å gamle Devonte til gatene sammen med familien. 12-åringen stod og gråt foran en politisperring, mens han holdt et skilt med teksten «gratis klemmer». Politimannen Bret Barnum la merke til gutten, og gikk bort for å hilse.

Nå er Devonte savnet, sammen med Hannah Hart (16) og Sierra Hart (12). De er fryket omkommet. Søskene Markis Hart (19) Abigail Hart (14) og Jeremiah Hart (14), sammen med de 38 år gamle mødrene er funnet omkommet.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder