PÅGREPET: Luca Traini bar er italiensk flagg da han ble pågrepet av italiensk politi i Macerata-provinsen lørdag. Foto: TT / NTB Scanpix

Italiensk politi: Nasjonalist pågrepet for skyting mot innvandrere

Luca Traini ble pågrepet i Macerata-provinsen etter at han skal ha skutt og såret seks innvandrere lørdag. Da politiet møtte ham gjorde han en fascisthilsen og ropte «lenge leve Italia», melder lokale medier.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

28-åringen som er pågrepet bar et italiensk flagg knyttet rundt halsen da han ble ført bort av politiet, melder BBC. Da politiet pågrep ham gjorde han også en fascistisk hilsen, melder det italienske nyhetsbyrået ANSA.

Mannen skal ifølge den italienske avisen Corriere delle sera har ropt «lenge leve Italia» da han gjorde hilsenen.

En Glock-pistol ble funnet i bilen han hadde brukt, skriver avisen.

Stilte til valg

Traini stilte ifølge flere italienske medier som kandidat for det høyreorienterte populistiske partiet Lega Nord ved kommunestyrevalget i Corridonia i Macerata-provinsen i fjor. Han ble ikke valgt inn.

Ifølge AP annonserte Matteo Salvini, lederen av Lega Nord, i 2017 at han skulle deportere 150.000 innvandrere det første året om han skulle vinne valget og bli statsminister.

Det høyreorienterte partiet har forbindelser til andre høyreorienterte populistiske partier i Europa, deriblant Nasjonal Front i Frankrike og Frihetspartiet i Nederland.

ARRESTERT: Italiensk politi har på Twitter publisert dette bildet fra pågripelsen av den mistenkte 28 år gamle mannen. Foto: ITALIENSK POLITI

Faren over

Det var like etter klokken 11 lokal tid at det ble utløst skudd i den italienske byen, som ligger rundt 200 kilometer utenfor landets hovedstad Roma. Det er uklart hvor mange personer som var i bilen, en sort Alfa Romeo.

Ordførerkontoret ba i en Twitter-melding lørdag folk om å holde seg innendørs, men kom senere med kontrabeskjed.

«Personen som skapte panikk i byen vår i morges er nå arrestert. Dere kan komme ut av hjemmene deres og hente barna deres på skolen», skriver ordfører Romano Carancini på sin Facebook-side.

Fem menn og én kvinne, alle utlendinger, ble skadet, fire av dem alvorlig, melder NTB.

– Tilstanden er livstruende for en av dem, sier Maceratas ordfører Romano Carancini til TV-stasjonen Sky TG24.

Avisen Corriere della Sera skriver at mannen skjøt og såret to unge afrikanske migranter rett etter klokken 11. En liten stund senere ble en annen migrant og en afrikansk kvinne skutt. Alle de skadede skal være av afrikansk bakgrunn, melder BBC.

FLERE SKADET: Tilstanden skal være kritisk for minst én av dem som ble skadd under skytingen i den italienske byen Macerata lørdag. Foto: REUTERS

Settes i sammenheng med drap

Hendelsen skjer bare dager etter at en 18 år gammel italiensk kvinne ble funnet drept i nærheten av byen. Hun ble funnet partert og gjemt i to kofferter. En nigeriansk mann er arrestert i forbindelse med drapet.

Ordfører Romano Carancini sier at nærheten i tid og sted gjør at det er naturlig å undersøke om det er en sammenheng. Han mener at det rasistiske hatet som ble utløst etter drapet kan ha vært bakgrunnen for lørdagens skyting.

Det italienske nyhetsbyrået ANSA melder at den svarte bilen som det skal ha blitt skutt fra, ble sett i området der kvinnen ble funnet drept, og også i nærheten av stedet der den mistenkte bodde.

SKYTING: Minst fire mennesker er skutt i den italienske byen Macerata lørdag formiddag lokal tid. Foto: GOGLE DOCS

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder